ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το νέο project του Glenfiddich

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Glenfiddich, μία από τις πιο παραδοσιακές Scotch μάρκες, έδειξε ότι είναι πλήρως ικανή για πρωτοποριακό πειραματισμό με την εμφιάλωση του Project XX. Σχεδιασμένο για να παρουσιάσει το "πάθος του Scotch να ξεπεράσει τα όρια" συνεργάστηκε με trailblazers του ουίσκι από τον κόσμο.

Το σκούρο μπουκάλι με το νέο Malt ουίσκι του Glenfiddich, το οποίο κοστίζει 79,99 δολ. ανά φιάλη, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα σε 20 εμπειρογνώμονες ουίσκι και του Master of Malt του Glenfiddich, Brian Kinsman. Ο Kinsman επέλεξε για πρώτη φορά εμπειρογνώμονες από 16 χώρες του κόσμου: τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ταϊβάν, την Κίνα, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ουκρανία, τη Βραζιλία, την Αγγλία, τη Σκωτία, Τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.

Glenfiddich

Στη συνέχεια τους προσκάλεσε να επιλέξουν ένα βαρέλι ουίσκι, από 20 συνολικά - κατά συνέπεια XX - από μια αποθήκη στο ιστορικό Distillery Glenfiddich στο Dufftown της Σκωτίας. Οι εμπειρογνώμονες, πολλοί από τους οποίους είναι οι κυριότεροι φορείς μεμονωμένης βύνης στις αντίστοιχες χώρες τους, εφάρμοσαν διαφορετικά κριτήρια για να επιλέξουν μεταξύ των πολύτιμων ουίσκι που παλαιώνονται σε ξύλινα βαρέλια.

Glenfiddich

Η φιλοδοξία του Kinsman ήταν να δημιουργήσει μια αξιόλογη ενιαία βύνη, συνδυάζοντας την περιέργεια και τη γνώση των 20 εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι μεταξύ αυτών επέλεξαν μερικά από τα πιο ασυνήθιστα ουίσκι από τα διάσημα αποθέματα του Glenfiddich. Οι σπάνιας ηλικίας βύνες ωρίμαζαν σε διαφορετικούς τύπους ξύλου, ακόμη και σε αρχαία sherry butts και βαρέλια πρωτογεμισμένα με bourbon.

Glenfiddich

Τέλος, και τα 20 βαρέλια παντρεύτηκαν μαζί σε μια μικρή παρτίδα, δημιουργώντας ένα εντελώς μοναδικό ουίσκι που δεν μπορεί να αντιγραφεί οπουδήποτε στον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτα εύγευστο, παρουσιάζοντας το ζεστό, καλοκαιρινό χαρακτήρα του Glenfiddich, αλλά στη συνέχεια αποκαλύπτοντας πολλαπλές γεύσεις "γεύσεις καραμελών, κανέλας, αμύγδαλου, πλούσιες τανίνες port και περίεργα ίχνη γλυκόριζας", σημειώνει ο Kinsman.

Glenfiddich

Αυτό σηματοδοτεί μόνο τη δεύτερη έκδοση στην πειραματική σειρά του Glenfiddich, που εστιάζει στη χρήση μοναδικών και καινοτόμων διαδικασιών παραγωγής για να προσφέρει ένα νέο είδος εμπειρίας malt ουίσκι. Το πρώτο ήταν το Glenfiddich India Pale Ale Cask Finish.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman