ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

“Το τακτ είναι η ικανότητα να λες σε κάποιον να πάει στον διάολο, με τέτοιο τρόπο που να τον κάνει να ανυπομονεί για το ταξίδι....” - Ουίνστον Τσόρτσιλ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ υπήρξε ένας ιδιαίτερος, καυστικός πολιτικός, ο οποίος υπήρξε ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας για δύο περιόδους: την πρώτη, στο διάστημα 1940-1945, όταν από τη θέση εξουσίας στην οποία βρισκόταν συνέβαλε στην συντριβή των Ναζί και των συμμάχων τους και τη δεύτερη, στο διάστημα 1951-1955.

Οι ατάκες του ειδικά εκείνη την περίοδο, στο πλαίσιο των συγκρούσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ενδεικτικές της ιδιοσυγκρασίας του και της στάσης του απέναντι στα πράγματα. “Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα”, είχε πει κατά την τελετή αγόρευσης του σε πρωθυπουργό, εν όψει του μεγάλου πολέμου που εκκινούσε.

Αργότερα, μετά τη λήξη του πολέμου, παρά την καθοριστική του συμβολή, το Κόμμα του έχασε τις εκλογές και ως εκ τούτου εκείνος δεν επανεξελέγη πρωθυπουργός. Εκείνος, με μία ατάκα του, απέδωσε την εκλογική ήττα στο ότι “οι άνθρωποι ψηφίζουν με βάση το τι υπόσχεσαι αύριο, όχι με βάση το τι έκανες εχθές”, αφιερώνοντας φυσικά μερικές καυστικές ατάκες και στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Πενήντα χρόνια μετά τον θάνατο του, πολλές από τις ατάκες και τα ευφυολογήματα που του αποδίδονται παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα, κοινοποιούνται και αναδημοσιεύονται συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ή και χρησιμοποιούνται από σημερινούς πολιτικούς.... 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman