ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι σκέφτονται περισσότερο με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους παρά με το μυαλό τους". - Γουίλ Ντυράν

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο Γουίλ Ντυράν γεννήθηκε στο Νορθ Άνταμς της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από Γαλλοκαναδούς γονείς, τον Ζοζέφ (Τζόζεφ) Ντυράν και τη Μαίρη Άλλαρντ, οι οποίοι μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Κεμπέκ.

Το 1917, στη Νέα Υόρκη, ενώ εργαζόταν πάνω στο διδακτορικό του στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ο Γουίλ Ντυράν έγραψε το πρώτο του βιβλίο, Η Φιλοσοφία και το Κοινωνικό Πρόβλημα. Μέσα από αυτό το βιβλίο πέρασε την ιδέα ότι η φιλοσοφία δεν είχε προοδεύσει, διότι αποφεύγονται τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Έλαβε το διδακτορικό του την ίδια χρονιά από το Κολούμπια. Έγινε επίσης εκπαιδευτικός του πανεπιστημίου.

Σύντομα άρχισε την συγγραφή του ενδεκάτομου έργου του Η ιστορία του πολιτισμού (The Story of the Civilization) που των έκανε διεθνώς γνωστό. Οι πρώτοι δέκα τόμοι δημοσιεύθηκαν στο διάστημα μεταξύ των ετών 1935–1965 και ο ενδέκατος (Η εποχή του Ναπολέοντα) το 1975 σε συνεργασία με τη σύζυγό του Άριελ Ντυράν.

Όταν το 1981 ο Ντυράν εισάχθηκε σε νοσοκομείο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών, η γυναίκα του, Άριελ, πέθανε από ασιτία στις 25 Οκτωβρίου. Μόλις το έμαθε ο Ντυράν πέθανε και αυτός την 1η Νοεμβρίου του 1981, σε ηλικία 96 ετών. Τάφηκε δίπλα στην σύζυγό του στο νεκροταφείο του χωριού Γουέστγουντ στο Λος Άντζελες. Άφησε πίσω του σημειώσεις για τον δωδέκατο τόμο του έργου του (Η εποχή του Δαρβίνου) και ένα σχεδιάγραμμα για τον δέκατο τρίτο τόμο (Η εποχή του Αϊνστάιν) που προχωρούν την Ιστορία του Πολιτισμού μέχρι το 1945.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.