ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας για να κρατήσουν τη λύπη μακριά, κρατούν απ’ έξω και τη χαρά». - Τζιμ Ρόμπιν

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Τζιμ Ρόμπιν (17 Σεπτεμβρίου 1930 - 5 Δεκεμβρίου 2009) ήταν ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, συγγραφέας και κεντρικός ομιλητής. Γεννήθηκε στην Yakima, της Ουάσιγκτον, και εργάστηκε σε ένα αγρόκτημα στο Caldwell του Idaho, όπου μεγάλωσε ως μοναδικό παιδί. 

Ο Rohn έφυγε από το κολέγιο μετά από μόλις ένα χρόνο και ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή ως γραμματέας αποθήκης για το πολυκατάστημα Sears. Ένας  φίλος τον προσκάλεσε σε μια διάλεξη που έδωσε ο επιχειρηματίας John Earl Shoaff. Το 1955, ο Rohn εντάχθηκε στην επιχείρηση άμεσης πώλησης της Shoaff AbundaVita ως διανομέας.

Το 1957, ο Rohn παραιτήθηκε από τη θέση του με την AbundaVita και έγινε μέλος της Nutri-Bio, μιας άλλης εταιρείας άμεσης πώλησης. Ήταν αυτή τη στιγμή που οι ιδρυτές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Shoaff, άρχισαν να τον καθοδηγούν.  Μετά από αυτή την καθοδήγηση, ο Rohn έχτισε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της εταιρείας. Το 1960, όταν η Nutri-Bio επεκτάθηκε στον Καναδά, ο Shoaff και οι άλλοι ιδρυτές επέλεξαν τον Rohn ως αντιπρόεδρο του οργανισμού.

Μετά την έξοδο της Nutri-Bio στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Rohn κλήθηκε να μιλήσει σε μια συνάντηση του Ροταριανού Ομίλου του. Σύντομα, άρχισαν να του ζητούν να μιλήσει σε διάφορα γεύματα και άλλα γεγονότα. Το 1963 στο ξενοδοχείο Beverly Hills, έδωσε το πρώτο του σεμινάριο. Στη συνέχεια άρχισε να παρουσιάζει σεμινάρια σε όλη τη χώρα, λέγοντας την ιστορία του και διδάσκοντας τη φιλοσοφία προσωπικής ανάπτυξης του.

Καθ 'όλη τη δεκαετία του '70, ο Rohn πραγματοποίησε σειρά σεμιναρίων για την Standard Oil. Παράλληλα, συμμετείχε σε μια επιχείρηση ανάπτυξης με τίτλο "Adventures in Achievement". Παρουσίασε σεμινάρια παγκοσμίως για περισσότερα από 40 χρόνια.

Ο Rohn ήταν ο παραλήπτης του βραβείου CPAE του Εθνικού Συλλόγου Speakers Association για την αριστεία στην ομιλία. Είναι επίσης συγγραφέας 17 διαφορετικών μέσων γραφής, ήχου και βίντεο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman