ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Μνημονεύματα του Μάο, του Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα. . . . είναι σχετικά με την τεχνολογικά και μηχανογραφικά ανεπτυγμένη κοινωνία μας όπως μία σκαλωσιά στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Κέννεντι." - Σαούλ Αλίνσκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Saul David Alinsky (30 Ιανουαρίου 1909 - 12 του Ιούνη 1972) ήταν ένας Αμερικανός διοργανωτής κοινότητων, και συγγραφέας. Γενικά  θεωρείται ότι είναι ο ιδρυτής της σύγχρονης κοινότητας. 

Κατά τη διάρκεια των σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών της πολιτικής του οργάνωσης, ο Alinsky δέχτηκε αρκετή κριτική, αλλά κέρδισε και επαίνους από πολλά δημόσια πρόσωπα. Οργανώνοντας τις ικανότητές του επικεντρώθηκε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φτωχών κοινοτήτων σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Στη δεκαετία του 1950, άρχισε να στρέφει την προσοχή του στη βελτίωση των συνθηκών των αφρικανικό-αμερικανικών γκέτο, αρχίζοντας με το Σικάγο και αργότερα ταξιδεύοντας σε άλλα γκέτο στην Καλιφόρνια, Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη, και μια ντουζίνα άλλα «προβληματικά σημεία»

Οι ιδέες του ήταν προσαρμοσμένες στη δεκαετία του 1960 από κάποιους φοιτητές και άλλους νέους διοργανωτές της αντικουλτούρας της εποχής, στις ΗΠΑ, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν ως μέρος των στρατηγικών τους για την οργάνωση κοινοτήτων στις πανεπιστημιουπόλεις και πέρα.  Το περιοδικό Time έγραψε κάποτε ότι "η αμερικανική δημοκρατία έχει μεταβληθεί με τις ιδέες του Alinsky"  και ο συντηρητικός συγγραφέας William F. Buckley είπε ότι ήταν "πολύ κοντά στο να είναι μια οργανωτική ιδιοφυΐα."

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman