ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"H ευκαιρία συχνά έρχεται μεταμφιεσμένη σε ατυχία ή προσωρινή ήττα." - Ναπολέων Χιλλ

Tweet
Share
Tweet
Share

Εκατοντάδες είναι τα εγχειρίδια και οι οδηγοί που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιχειρώντας να διδάξουν το κοινό τις μυστικές συνταγές εύκολου και γρήγορου πλουτισμού, ορθής επενδυτικής στρατηγικής, ελάφρυνσης από χρέη και άλλων φλέγοντων συναφών θεμάτων. Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το «χρυσό» εγχειρίδιο που συνέταξε και εξέδωσε το 1937, επί Οικονομικού Κραχ των ΗΠΑ, ο τότε σύμβουλος του Προέδρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, Ναπολέων Χιλ.

Ο Napoleon Hill (1883-1970) ήταν ένας Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας. Το βιβλίο του “Think and Grow Rich“, θεωρείται κλασικό για την επιτυχία και είναι πάντα best seller και σημείο αναφοράς. Μάλιστα ο Hill αναφέρεται ότι υπήρξε για κάποιο διάστημα και σύμβουλος του Προέδρου Ρούζβελτ.

Στο βιβλίο λοιπόν ο Hill αναφέρεται κυρίως στην αυτοβελτίωση και τον τρόπο που μας επηρεάζουν οι σκέψεις μας και πως να το σταματήσουμε αυτό, καθώς επίσης, όπως αναφέρει και ο τίτλος του, πως να γίνεις ο επόμενος… Bill Gates.
Για τη συγγραφή του, ο Χιλ «πέρασε από συνέντευξη» περισσότερους από 500 εκ των πλέον επιτυχημένων οικονομικά ανθρώπων του καιρού του, σε αναζήτηση του «κλειδιού» της οικονομικής ευμάρειας.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πόνημα 200 σελίδων το οποίο κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Think and grow rich», επί το ελληνικότερον: «Σκέψου και Πλούτισε», αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα best-sellers όλων των εποχών.
Εκεί μέσα, σε κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου, ο συγγραφέας συνοψίζει τα έξι βήματα δια των οποίων μπορεί κανείς να μετουσιώσει την επιθυμία του για πλουτισμό σε πραγματικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman