ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δείτε ποιό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας χρησιμοποιείτε

Tweet
Share
Tweet
Share

Θεωρητικά έαν από τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας κυριαρχεί και συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Υπάρχουν όμως κι άνθρωποι στους οποίους λειτουργού εξίσου και τα δύο. Χάος.

Το αριστερό ημισφαίριο ελέγχει το δεξί ήμισυ του σώματος αισθητικά και κινητικά, ενώ σε αυτό γίνονται κυρίως οι λεκτικές, αναλυτικές και λογικές νοητικές διεργασίες. Είναι υπεύθυνο για την αντίληψη του χρόνου, την ομιλία, τη γραφή, την αντίληψη του λόγου, τον συμβολισμό, τη λεκτική μνήμη, την αναλυτική σκέψη. Επίσης για την επικοινωνία με λέξεις κατά κυριολεξία, την επεξεργασία των ακουστικών ερεθισμάτων και της αφηρημένης πληροφορίας, την πρόκληση ελεγχόμενης συμπεριφοράς και τη δευτερογενή ερμηνεία συμπεριφοράς. Σε αυτό εκτελούνται διαδικασίες σχετικές με τα μαθηματικά και τη γραμματική.

To δεξί ημισφαίριο ελέγχει το αριστερό ήμισυ του σώματος αισθητικά και κινητικά και είναι υπεύθυνο για την οπτική αντίληψη του χώρου, την κατανόηση των μεταφορικών εννοιών και του χιούμορ, συσχέτιση, σύνθεση λεγομένων, συναισθηματική φόρτιση και μελωδία λόγου, οπτική μνήμη, την επικοινωνία, τόσο με τόνο φωνής όσο και με εκφράσεις του προσώπου και εξωλεκτική κινησιολογία («γλώσσα του σώματος»). Επίσης για την προσοχή, την διάκριση πολύπλοκων ακουστικών τόνων, την πρόκληση παρορμητικής συμπεριφοράς, τα αισθήματα, τις συγκινήσεις, την δημιουργικότητα, την φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Το τεστ δημιούργησε η ομάδα Sommer + Sommer, και βασίζεται στο ότι διάφορες λειτουργίες μας «εκπορεύονται» είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, και στο ότι το δεξί ημισφαίριο ελέγχει τους μύες της αριστερής πλευράς του σώματος και το αντίστροφο.
 
Κάντε το ΤΕΣΤ εδώ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman