ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Forbes πήγε στη Νάξο και δεν ήθελε να φύγει

Tweet
Share
Tweet
Share

«Όταν γευματίσεις μερικές φορές εδώ καταλάβεις το λόγο που ο Άντονυ Μπουρντέν αφιέρωσε στη Νάξο αποκλειστικά ένα επεισόδιο. Οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές, εδώ η αγροτική παράδοση, η παραγωγή τυριού, ελαιόλαδου και πολλών άλλων προϊόντων είναι μακρόχρονη ενώ οι ντόπιες συνταγές διαβιβάζονται από γενιά σε γενιά.

Η κουλτούρα του νησιού έχει παραμείνει ακέραιη, ανέπαφη από το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών τους οποίους οι ντόπιοι δελεάζουν με κλασικά πιάτα του τόπου τους χωρίς να τα εμποτίζουν στο ελάχιστο με ξένες γεύσεις. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις τέτοια νοστιμιά οπουδήποτε αλλού στη χώρα». To Forbes αποθεώνει τη Νάξο κι έχει τους λόγους του.

naxos2

«Φέτος το καλοκαίρι ένα νέο εστιατόριο άνοιξε παρουσιάζοντας πιάτα που αξιοποιούν στο έπακρο το θαλασσινό πλούτο του νησιού"γράφει η δημοσιογράφος και συνεχίζει:  "Οι ιδιοκτήτες Μαρία Πολυκράτη και ο Ιωάννης Μαργαρίτης είναι επίσης ιδιοκτήτες του Naxian Collection, του καλύτερου ξενοδοχείου του νησιού, το οποίο έχει ισχυρές γαστρονομικές βάσεις. Ακόμα και ο πλούσιος πρωινός μπουφές του είναι πολύ “μπροστά” δεδομένου ότι προσφέρουν δημιουργικά πιάτα και τραγανές πίτες τα οποία σε άλλα εστιατόρια θα πρότειναν για μεσημεριανό γεύμα. Το εστιατόριο επίσης διοργανώνει μαθήματα μαγειρικής με εισηγήτρια τη μητέρα της Μαρίας, την Τζουλιάνα.

Tortuga-piato

Στο εστιατόριο Tortuga, του Naxian on the Beach, του νέου τους παραλιακού τους ξενοδοχείου, παρουσιάζουν κλασικά πιάτα με μερικές αναφορές σε άλλες γαστρονομικές κουλτούρες. Μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο μενού τους είναι το καρπάσιο από λαβράκι, η τριλογία από σεβίτσε, οι κροκέτες χταποδιού, τα μύδια με πιπεριές και μπαχαρικά και το λιγκουίνι με αχινό, αχιβάδες και μύδια. Ακόμα και όταν δεν πεινάς πια, δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως».

tortuga-2

«Το νησί ωστόσο δεν έχει μόνο παραλίες αλλά και βουνά στα οποία θα βρείτε χωριά όπως η Γαλήνη με εξαιρετικά ταβερνάκια όπως η Πλατιά που περιτριγυρίζεται από οπωρώνες και ελιές αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με λαχανικά που χρησιμοποιούν σε πολλά από τα πιάτα τους.

Κολοκυθάκια γεμιστά, κρεμμύδια γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά, κόκορας με σάλτσα ντομάτας, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε. Μην αναρωτιέστε γιατί ο Μπουρντέν δεν ήθελε να φύγει», λέει ολοκληρώνοντας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman