ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Thessaloniki street food festival έρχεται στην Αθήνα!

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο υπαίθριος χώρος του δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε μικρός στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν 30.000 επισκέπτες- ακόμα κι απο γειτονικές χώρες!-προκάλεσαν έναν μικρό πανικό στους διοργανωτές του φεστιβάλ μπύρας που ακολούθησε το Thessaloniki street food festival.

Τις μέρες αυτές το street food festival ετοιμάζει τις βαλίτσες του προκειμένου να κατηφορίσει στην Αθήνα, όπου θα στηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Για τις ιδιαίτερες γαστρονομικές επιδόσεις της Σαλονίκης αξίζει να μιλήσει κανείς μονάχα σε όσους δεν ξέρουν ή έχουν στερημένη φαντασία εδώ κάτω στον υγρό Νότο.

Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρεις τέτοιο κιμπαριλίκι, μαστοριά και ευρυχωρία που σε κάνουν να νοιώθεις όταν δοκιμάζεις τις νοστιμιές της στα άπειρα στέκια της πόλης, το χάρισμα μιας αναπάντεχης κι ιδιαίτερης δωρεάς.

Οι Σαλονικιοί, και βεβαίως και οι Σαλονικιές που είναι άλλου είδους γυναίκες με μια, άλλοτε σκοτεινή και αινιγματική κι άλλοτε τόσο πληθωρικά εξωστρεφή γοητεία-μπορούν άνετα και οι δύο εκδοχές να σε τρελάνουν!..- έχουν τον τρόπο τους. Κι αυτός είναι που πρώτα σε κερδίζει.

Γιατί έχουν μια σπάνια ντομπροσύνη και μια ευθύτητα νοτισμένη με μια παληάς καταγωγής ευγένεια που μαρτυρά υποδόρεια το βαθύ κοσμοπολίτικο χαρακτήρα αυτής της πόλης κι ας ξεθώριασε με τον αφανισμό των Εβραίων της και την επέλαση χιλιάδων ακατέργαστων ανθρώπων που δεν μπόρεσε ποτέ να αφομοιώσει.

Έχει όμως παρόλα αυτά ακόμη την δυνατότητα να ανανεώνεται και να σε εκπλήσσει με τις επινοήσεις της, όπως ο άστατος Θερμαϊκός που εκεί που είναι νωχελικός και ήρεμος παραδίνεται απειλητικός στα ξαφνικά μπουρίνια. Περιμένουμε με ανυπομονησία το ίδιο να συμβεί και τώρα που το Thessaloniki street food festival επισκέπτεται την Αθήνα.

Καλώς να ορίσετε καρντάσια!   

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman