ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το τέλος του κόσμου μάλλον δεν θα έρθει (ξανά)

Tweet
Share
Tweet
Share

Το τέλος της Γης έχει αναγγελθεί πολλές φορές. Κι άλλες τόσες η πραγματικότητα το έχει διαψεύσει κατηγορηματικά. Τι κι αν διανύουμε μία εποχή, που θεωρητικά, η λογική, η επιστήμη και η αναπτυγμένη τεχνολογία πρυτανεύουν. Ποτέ άλλοτε οι προφητείες και η κινδυνολογία για το τέλος του κόσμου δεν είχαν τόση επικοινωνιακή απήχηση. Και με τη βοήθεια της ψηφιακής εποχής, η διάδοσή τους έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. 

Στην Ιστορία άλλωστε, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις που απλά, και τη σήμερον απολύτως κατανοητά αστρονομικά φαινόμενα, έσπειραν τον πανικό.

Μαύρα Φεγγάρια, εκλείψεις Ηλίου, λαμπροί κομήτες, βροχές διαττόντων αστέρων, το γνωστό ημερολόγιο των Μάγια αλλά και το έτος 2000, που λανθασμένα θεωρούταν η απαρχή του νέου αιώνα, είναι μερικά από τα αγαπημένα φαινόμενα που εμπνέουν τις προφητείες των αυτόκλητων Κασσανδρών. 

Εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τον ύπνο τους περιμένωντας το... μοιραίο. Άλλοι κρύβονται σε υπόγεια καταφύγια. Άλλοι πεθαίνουν από τον φόβο τους. Άλλοι σπεύδουν να μετανοήσουν. Και κάποιοι αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε περίπτωση που είναι οι μοναδικοί επιζώντες. 

Οι ημερομηνίες της συντέλειας ορίζονται με ακρίβεια, όμως, όταν επιτέλους φθάνει η αναμενόμενη ημέρα της καταστροφής, ως συνήθως, τίποτε το ασυνήθιστο δεν συμβαίνει.

Αυτού του είδους η παραπληροφόρηση και η τάση που έχουν οι άνθρωποι να λατρεύουν την κινδυνολογία, έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης από πολλούς κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, οι οποίοι έχουν δημοσιεύσει εμπεριστατωμένες εξηγήσεις του φαινομένου.  

Γι ακόμη μία φορά, το τέλος του κόσμου πλησιάζει, η ημερομηνία έχει και πάλι προβλεφθεί κι αυτή τη φορά μέχρι κι η NASA συμφωνεί.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2017, ο περιβόητος "αόρατος" πλανήτης των αρχαίων Σουμέριων "Nibiru", που "κρύβεται" πίσω από άλλα αστέρια του ηλιακού συστήματος και γι’ αυτό μέχρι τώρα οι αστροφυσικοί δεν τον έχουν εντοπίσει, θα περάσει πολύ κοντά από την Γη και θα προκαλέσει την… Αποκάλυψη και την συνακόλουθη καταστροφή του κόσμου, σε συνδιασμό βέβαια με την αστρονομική ευθυγράμμιση που περιλαμβάνει τους αστερισμούς του Λέοντα και της Παρθένου μαζί με διάφορους άλλους πλανήτες και τα λοιπά και τα λοιπά. 

 Και προφανώς, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, θα αποδειχθεί ότι το τέλος του κόσμου για μία ακόμη φορά θα έχει αναβληθεί... 

- Άννα Δανιήλ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman