ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα κρεββάτι για τη Ζωή!

Tweet
Share
Tweet
Share

Το φως τον τελευταίο καιρό, μένει μόνιμα αναμμένο στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η ίδια δεν δείχνει να ενοχλείται, αλλά, είναι αλήθεια πως από τότε που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Βουλής, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Το βλέπει κανείς στο κουρασμένο βλέμμα των «διοικητικών» που κατευθύνονται ασθμαίνοντας κάθιδροι στο «Προεδρικό» κρατώντας βαρείς φακέλους υπό μάλης.

Δεν είναι μόνο ότι η αρχή της νομιμότητας που διέπει τις πράξεις της, όπως λένε οι δικοί της, ξεβολεύει ορισμένους από «κατακτημένες» συνήθειες. Είναι κι ότι οι εργασιακοί ρυθμοί της φίλεργης Ζωής, τινάζουν στον αέρα το δεδομένο οκτάωρο του μέσου υπαλλήλου. Φαίνεται πως οι παληές ισορροπίες, ανήκουν οριστικά σ΄ ένα μακρυνό παρελθόν.

Κάποιοι λένε ότι τη βδομάδα που μας πέρασε, την πήρε το ξημέρωμα και η κυρία Κωνσταντοπούλου, χρειάστηκε να κοιμηθεί στο γραφείο της. Υπερβολές. Για όποιον έχει πάει, το γραφείο του (της) εκάστοτε Προέδρου της Βουλής, είναι αρκετά ευρύχωρο, αλλά κι άλλο τόσο υποβλητικό ώστε να επιτρέψει επισκέψεις του Μορφέα…

Η νέα (η νεότερη) Πρόεδρος της Βουλής, είναι μια τελειομανής πολιτικός και θέλει να ξέρει από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει στο «Ναό της Δημοκρατίας». Ποιο το κακό; Δεν είναι τυχαίο, ότι η πρώτη «ενδοκοινοβουλευτική» της βόλτα, ήταν στα γραφεία των πρακτικογράφων, αυτό το, χωρίς υπερβολή, «υποστελεχωμένο κάτεργο», όπου εργάζεται κι αναπνέει σε συνθήκες που είναι δύσκολο να περιγραφούν μια από τις πιο «σκληρές» κατηγορίες εργαζομένων στη χώρα.

Αν μη τι άλλο, ο συμβολισμός, ήταν καίριος. Κι αποκάλυψε ευαισθησία και γνώση…

«Η Παρούσα Βουλή, θα είναι μια Βουλή ζώσα» υποσχέθηκε στις οιονεί Προγραμματικές της Δηλώσεις.

Όσοι δεν το είχαν πάρει τοις μετρητοίς, ξανασκέφτονται τώρα την απερισκεψία τους…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman