ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα πιο ανατριχιαστικά μέρη που ξεχάστηκαν από το Θεό

Tweet
Share
Image 1 Πρίπιατ, Ουκρανία
Image 2 Ορυχείο Διαμαντιών Μίρν - Ανατολική Σιβηρία, Ρωσία
Image 3 Η Φάρμα – Λίμνη Σενέκα, Νέα Υόρκη
Image 4 Άσυλο Γουίλαρντ - Γουίλαρντ, Νέα Υόρκη
Image 5 Τα σπίτια των ΑΤΙΑ - Σαν-Ζι, Ταϊβάν
Image 6 Six Flags Jazzland – Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Image 7 Το πάρκο του Γκιούλιβερ – Καβαγκούτσι, Ιαπωνία
Image 8 Ο Φάρος του Βράχου Ανίβα - Σακαλινάσκαγια Ομπλάστ, Ρωσία
Image 9 Σιδηροδρομικός Σταθμός Κανφράνκ, Ισπανία
Image 10 Παλάτι Μιράντα - Βέλγιο
Image 11 Εγκαταλελειμμένο ανθρακωρυχείο – Γαλλία
Image 12 Eilean Donan - Loch Duich, Σκωτία
Image 13 Εγκαταλελειμμένος Μύλος – Οντάριο, Καναδάς
Image 14 Το Ναυάγιο του Ατμόπλοιου America – Φουρτεβεντούρα, Κανάρια Νησιά
Image 15 Κεντρικός Σταθμός του Μίσιγκαν – Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν
Tweet
Share

Έρημα τοπία, στενά σοκάκια και ερείπια στα πιο απρόσμενα μέρη προκαλούν φόβο και θέτουν ερωτήματα για την προέλευσή τους. Φαντάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας και προσφέρουν μια διαφορετική ματιά σε έναν κόσμο χωρίς ανθρώπους. Τα απειλητικά και μυστηριώδη ντουβάρια τους εμπνέουν ένα συναίσθημα δέους που ίσως δεν έχουμε ξανανιώσει.

Πρίπιατ, Ουκρανία

Το Πρίπιατ, μια πόλη περίπου 50,000 κατοίκων, εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ, που έγινε στην περιοχή το 1986. Λόγω της ακτινοβολίας, έμεινε ανέγγιχτη από τότε που έγινε το συμβάν και θα παραμείνει έτσι για πολλές χιλιάδες χρόνια ακόμα.

Ορυχείο Διαμαντιών Μίρνι- Ανατολική Σιβηρία, Ρωσία

Η δεύτερη μεγαλύτερη κοιλότητα που έχει φτιαχτεί ποτέ από τον άνθρωπο, το Μίρνι, κατασκευάστηκε από τον Στάλιν για να ικανοποιήσει την ανάγκη της Σοβιετικής Ένωσης για βιομηχανικά διαμάντια. Όμως, οι περαιτέρω προσπάθειες εκσκαφής σταδιακά εγκαταλείφθηκαν όταν αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το σκάψιμο αυτού του αχανή λάκκου.

Η Φάρμα – Λίμνη Σενέκα, Νέα Υόρκη

Αυτή η εγκαταλελειμμένη αγροικία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης λειτουργεί ως ''νεκροταφείο'' παλιών αυτοκινήτων, τα οποία πλέον δεν είναι τίποτα παραπάνω από άδεια περιβλήματα του πρότερου εαυτού τους.

Άσυλο Γουίλαρντ - Γουίλαρντ, Νέα Υόρκη

Το Άσυλο του Willard για Χρόνια Παράφρονες χτίστηκε το 1869 και έκλεισε 1995. Με δυνατότητα στέγασης μέχρι κα 4000 ασθενών στην καλύτερη περίοδό του, περισσότεροι από τους μισούς από τους συνολικά 50,000 ασθενείς που ονόμασαν το Άσυλο του Willard σπίτι τους άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σ' αυτό.

Τα σπίτια των ΑΤΙΑ - Σαν-Ζι, Ταϊβάν

Αυτά τα σπίτια προορίζονταν για να πουληθούν σε αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, όταν ξεκίνησε η κατασκευή τους το 1978. Το 1980, οι εργασίες ανεστάλησαν λόγω απώλειας επενδύσεων.

Six Flags Jazzland – Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο από τον τυφώνα Κατρίνα, το θεματικό πάρκο Six Flags Jazzland παραμένει από τότε εγκαταλελειμμένο. Πολλά από τα παιχνίδια που υπήρχαν εκεί παραμένουν όρθια, απομεινάρια μιας Νέας Ορλεάνης πριν απο τον τυφώνα. Αρκετές εταιρίες παρουσιάζουν σχέδια ανοικοδόμησης του πάρκου, αλλά μέχρι τότε θα παραμένει εκεί, ως ιδανικό σκηνικό για ταινία τρόμου.

Το πάρκο του Γκιούλιβερ – Καβαγκούτσι, Ιαπωνία

Χτισμένο στη σκιά του όρους Φίτζι, αυτό το θεματικό πάρκο άνοιξε τις πόρτες του το 1997. Παρά την οικονομική βοήθεια που δέχτηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση, παρέμεινε ανοιχτό για μόνο 10 μέρες προτού εγκαταλειφθεί.

Ο Φάρος του Βράχου Ανίβα - Σακαλινάσκαγια Ομπλάστ, Ρωσία

Ένα μέρος που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν από τους Ρώσους για σωφρονιστικούς σκοπούς, ο βράχος Ανίβα διεκδικήθηκε τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ιαπωνία. Σήμερα αυτό το έδαφος, που βρίσκεται στη ρωσική σφαίρα ελέγχου, παραμένει ακατοίκητο στα ύδατα μεταξύ της Ιαπωνίας και των ανατολικών ακτών της Ρωσίας.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Κανφράνκ, Ισπανία

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κανφράνκ ήταν τμήμα της διεθνούς σιδηροδρομικής διαδρομής από την Ισπανία στη Γαλλία. Ένα ατύχημα το 1970 κατέστρεψε την κοντινή γέφυρα και έληξε τη διεθνή σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας τον συγκεκριμένο σταθμό ερειπωμένο.

Παλάτι Μιράντα - Βέλγιο

Το κάστρο κατασκευάστηκε αρχικά από Γάλλους αριστοκράτες που τράπηκαν σε φυγή κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Κατά τη διάρκεια και ύστερα από τον Β' Π.Π., το κάστρο Μιράντα χρησιμοποιήθηκε ως ορφανοτροφείο. Εγκαταλείφθηκε το 1980, με την οικογένεια να αρνείται να επιτρέψει στις αρχές να φροντίσουν το κτίσμα. Λόγω του παρελθόντος του, αυτό το ''στοιχειωμένο'' κάστρο παραμένει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των κυνηγών φαντασμάτων.

Eilean Donan - Loch Duich, Σκωτία

Κοντά στα υψίπεδα (Hghtlands) της Σκωτίας, η νήσος Eilean Donan παρέμεινε εγκαταλελειμμένη μέχρι το 1911, μέχρι που αναδιαμορφώθηκε από κάποιον εξέχοντα αξιωματικό του στρατού.

Το Ναυάγιο του Ατμόπλοιου America – Φουρτεβεντούρα, Κανάρια Νησιά

Tο πρώην αμερικανικό υπερωκεάνιο ναυάγησε το 1994 μετά από 54 χρόνια υπηρεσίας.

Κεντρικός Σταθμός του Μίσιγκαν – Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν

Κατασκευασμένος μεταξύ του 1912 και του 1913, ο Κεντρικός Σταθμός εξυπηρετούσε ως αμαξοστάσιο του επιβατηγού σιδηροδρόμου για το Ντιτρόιτ και ήταν ο ψηλότερος σιδηροδρομικός σταθμός στον κόσμο. Με την παύση της γραμμής το 1988, ο Κεντρικός Σταθμός παραμελήθηκε και όλα τα σχέδια αναπαλαίωσης απέτυχαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman