ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SEX

Μια "σκοτεινή" πλευρά του σεξ παίρνει σάρκα και οστά

Tweet
Share
Tweet
Share

To Pandora’s Box είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα κλαμπ σαδομαζοχιστικού σεξ της Νέας Υόρκης. Δύσκολα μπορεί κανείς να μπει μέσα εκτός κι αν είναι υπάλληλος του προσωπικού ή τακτικός πελάτης.

Η φωτογράφος Susan Meiselas το 1995κατάφερε να «τρυπώσει» στο διάσημο κλαμπ και μέσα από τις φωτογραφίες της να αποτυπώσει τις σκηνές που λαμβάνουν χώρα στα κελιά του.

Μετά την παρουσίαση της δουλειάς της πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για την άγνωστη αυτή κοινότητα του κόσμου. Η φωτογράφος είκοσι χρόνια μετά μιλά στο refinery29.com για την εμπειρία αλλά και τις αναμνήσεις της από εκείνη την περίεργη νύχτα. «Πρόκειται για έναν μυστικό κόσμο, πολλοί άνθρωποι έκρυβαν τα πρόσωπά τους για να μη γίνουν αντιληπτοί. Για να καταφέρω να συνυπάρξω μαζί τους ανέπτυξα σχέσεις με τις dominatrix», σχολιάζει.

image2 960x640

Η Meiselas συνεργάστηκε με το Βρετανό σκηνοθέτη Nick Broomfield,που γύριζε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για την S&Μ κοινότητα. Ο Broomfield γνώριζε το βιβλίο που είχε εκδώσει στα 70ς η Meiselas με τίτλο “Carnival Streapers” και που αφορούσε τα δημόσια show αλλά και την ζωή γυναικών που έκαναν strip tease στη Νέα Αγγλία, την Πενσιλβάνια και τη Νότια Καρολίνα και ήταν αυτός που την προσκάλεσε στο Pandora’s Box.

image11 960x640

«Όπως καταλαβαίνετε για εμένα δεν ήταν κάτι άσχετο σε σχέση με αυτό που είχα κάνει χρόνια πριν. Ήταν μια θεατρική εμπειρία, δεδομένου ότι βαριόμουν στα παρασκήνια ενός κόσμου που λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένους κώδικες.»

 

To Pandora’s Box είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα κλαμπ σαδομαζοχιστικού σεξ της Νέας Υόρκης

Η Meiselas γνώρισε dominatrix που εργάζονταν στο club και ζούσαν κατά κάποιο τρόπο μια διπλή ζωή καθώς κανείς δεν ήξερε για την παρουσία τους εκεί «Κάποιες είχαν και πρωινές δουλειές, κάποιες ήταν μητέρες».

image13 960x640

Η φωτογράφος περιγράφει τις σχέσεις που αναπτύσσονταν ανάμεσα στους πελάτες και τις γυναίκες «Ο κώδικας μεταξύ του υποτακτικού και της dominatrix δεν ήταν μόνο βασικός αλλά επιβεβλημένος. Το όριζαν οι ίδιοι και μπορούσε να ήταν κάτι απλό όπως «Κυρία, έλεος» μέχρι κάποιο σινιάλο. Ο πελάτης διάλεγε το είδος του μαστιγίου, την ένταση των χτυπημάτων, ο ίδιος έπρεπε να καθορίσει την αντοχή του στον πόνο και όλο αυτό εξαρτιόταν κάθε φορά από τον άνθρωπο. Ήταν συναρπαστικό στο ότι ήμουν μπροστά σε αυτές τις, ας τις πούμε, διαπραγματεύσεις των αντρών με τις dominatrix».

image14 960x640

H Μeiselas είχε ανάλογες εμπειρίες ποτέ ωστόσο δεν είχε γίνει μάρτυρας βασανιστηρίων. Στο Pandora ‘s Box έζησε από κοντά τέτοιες καταστάσεις αλλά αυτό που έκανε συγκλονιστική την εμπειρία ήταν ότι «εκτέθηκε στη δυναμική τις επιλογής και εξερεύνησε τι σημαίνει να ικανοποιείς την επιθυμία για πόνο.

Η φωτογράφος, όπως η ίδια έχει επισημάνει, ενδιαφέρεται και για την κοινωνική διάσταση του θέματος «Τα ερωτήματα παραμένουν τα ίδια. Μήπως η βιομηχανία του σεξ ελέγχει και απελευθερώνει τη φαντασίωση με έναν πιο παραγωγικό τρόπο ώστε να παραμένει στο πλαίσιο του κοινωνικά αποδεκτού;»

image15 960x640

Την ίδια την ενδιαφέρει με κάθε δουλειά της να ανοίγει έναν διάλογο,να δίνει την δυνατότητα μιας διαφορετικής οπτικής.

image16 639x960

image18 960x640

image17 960x640

image7 960x640

image8 960x640

image9 960x640 1

image3 960x640

image10 960x640

image19 960x640

image6 960x640

image20 639x960

image5 960x640

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman