ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Drones στη θέση του ταχυδρόμου;

Tweet
Share
Tweet
Share

Παραγγείλατε κάτι από το Amazon και περιμένετε τον ταχυδρόμο να σας το φέρει; Σε λίγο καιρό η προσμονή θα γίνει ακόμη πιο διασκεδαστική. Καθώς την παράδοση δεν θα αναλαμβάνει ο κούριερ, αλλά ένα μη επανδρωμένο μικρό αεροσκάφος, ένα drone.

amazon drone delivery

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε το αίτημα της Amazon για δοκιμές παράδοσης προϊόντων της με τη χρήση drones. Πρακτικά η FAA (US FederalAviationAdministration) παρέχει πλέον τη δυνατότητα σε πιλότους να προχωρούν σε αυτές τις δοκιμές με drones. Το μη επανδρωμένο μικρό σκάφος θα πρέπει να πετά σε ύψος έως 400 ποδών κατά τη διάρκεια της ημέρας (για όσο υπάρχει φυσικό φως) και θα πρέπει να είναι ορατό καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσεις από τον πιλότο – χειριστή του. Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ η χρήση των drones για εμπορικούς σκοπούς δεν προβλέπεται από το νόμο. Ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επεξεργάζεται την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε, να επιτρέπεται η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για εμπορικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους.

Amazon Air.jpg

Σημειώνεται ότι η Amazon έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα στην αρμόδια αρχή από τον περασμένο Ιούλιο και στις ΗΠΑ γίνεται εκτενής αναφορά για την καθυστέρηση στην έγκρισή του. Η εταιρεία μάλιστα είχε απειλήσει, εμμέσως, τις αρχές ότι θα ξεκινούσε τις δοκιμές παράδοσης προϊόντων με drones (Amazon Prime Air) σε άλλες χώρες. Με την έγκριση που δόθηκε τώρα η Amazon, θα πρέπει να υποβάλλει στοιχεία στις αρχές για τον αριθμό των πτήσεων που εκτελεί και των προϊόντων που παραδίδει μέσω AmazonPrimeAir σε μηνιαία βάση.

Alibaba Drones Delivery

Μεταξύ των άλλων εταιρειών που έχουν ξεκινήσει δοκιμές με dronesείναι ο κινεζικός κολοσσός Alibaba, η Google και η εταιρεία ταχυμεταφορών UPS.

Πηγή: BBC

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman