ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε παρακαλώ, κρατήσου όσο βρίσκεσαι στην πισίνα!

Tweet
Share
Tweet
Share

«Νομίζω ότι όλοι κατουράνε στην πισίνα. Είναι κάτι φυσιολογικό για τους κολυμβητές. Όταν είμαστε μέσα στο νερό για δύο ώρες, δεν βγαίνουμε έξω για να πάμε στην τουαλέτα. Μην ανησυχείτε όμως, η χλωρίνη σκοτώνει τα πάντα, οπότε δεν είναι τόσο κακό». To είπε κάποτε ο Αμερικανός κολυμβητής, Michael Phelps. Όπως όμως φαίνεται η Αμερικάνικη Εταιρεία Χημικών έρχεται να τον διαψεύσει.

Σύμφωνα με τους μελετητές, το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός πως συνήθως δεν είμαστε 100% καθαροί όταν μπαίνουμε σε μια πισίνα. Το σώμα μας έχει ίχνη από ιδρώτα, αντηλιακό και άλλες ακαθαρσίες που μπορεί να έχουμε ακουμπήσει εκεί έξω και η αντίδραση τους με τις απολυμαντικές ουσίες, δημιουργεί νέα υποπροϊόντα απολύμανσης.

Όμως η πιο ισχυρή από τις παραπάνω ακαθαρσίες που μπορεί να κουβαλάει το ανθρώπινο σώμα, είναι τα ούρα. Γιατί η ουρία που βρίσκεται μέσα στα ούρα αντιδρά με τη χλωρίνη στη πισίνα για να δημιουργήσει τριχλωραμίνη. Πρόκειται για την ουσία που κάνει τα μάτια σου να κοκκινίζουν καθώς κολυμπάς. Αυτό συμβαίνει συχνά, διότι μικρής ποσότητας ουρία βρίσκεται και στον ιδρώτα σου.

Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο! Όπως γράφει το rise.gr, η τριχλωραμίνη, η οποία στη πιο ανόθευτη μορφή της μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις, ευθύνεται και για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, όπως το άσθμα, ενώ έχει συνδεθεί ακόμα και με απώλεια ακοής. Επίσης, η αντίδραση της ουρίας με το χλώριο, μπορεί να δημιουργήσει ένα σωρό άλλα τοξικά υποπροϊόντα, όπως το χλωριούχο κυανογόνο, που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους πνεύμονες, στη καρδιά, ακόμα και στο νευρικό σύστημα.

Όπως καταλαβαίνετε, καλύτερα να κρατηθείτε όσο κάνετε το μπάνιο σας στην πισίνα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman