ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

The End is Near - Παλιογειτονιά τελικά η Ευρώπη

Tweet
Share
Like
Image 1
Image 2
Image 3 Προσέξτε τη λεπτομέρεια: Πυροσβεστήρες για παν ενδεχόμενο
Image 4
Image 5
Image 6
Tweet
Share
Like

Το παλιό έργο SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα με τον αείμνηστο Πήτερ Σέλλερς, είναι η κατάλληλη ταινία για αυτή την εβδομάδα, καθώς η πυρηνική απειλή ζωντανεύει πάνω από την Ευρώπη. 

Ο παρανοικός, για τα δυτικά πρότυπα, ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, δεν αποτελεί την μοναδική πυρηνική απειλή για το ΝΑΤΟ. Το Πακιστάν θεωρείται επίσης πολύ επικίνδυνο, το ίδιο και το Ιράν, το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη να διαθέτει πυρηνικές κεφαλές, αλλά έχει εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας που μπορεί ενδεχομένως να κατασκευάσουν πυρηνική βόμβα. Αυτό τουλάχιστον φοβάται το ΝΑΤΟ, το οποίο για την προστασία του έχει φτιάξει μια αντιπυραυλική ασπίδα στην οποία τώρα αποφάσισε να συμμετάσχει και η Δανία εγκαθιστώντας ειδικά ραντάρ στα πολεμικά της πλοία. 

1015117226

Και εδω αρχίζει η υπόθεση να "χοντραίνει" καθώς ο Ρώσος πρεσβευτής της Ρωσίας στη Δανία, κ. Μιχαήλ Βανίν, δήλωσε σε δανέζικη εφημερίδα οτι αν το κάνει αυτό η Δανία, τα πλοία της θα γίνουν στόχος των πυρηνικών πυραύλων της Ρωσίας. 

Ενώ οι Δανοί εξήγησαν οτι η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ δεν αφορά τους ρωσικούς πυραύλους, αλλά ένα ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν, οι Ρώσοι εξήγησαν από τη μεριά τους οτι, τους αφορά δεν τους αφορά, η αντιπυραυλική ασπίδα εμποδίζει την πυρηνική άμυνα της Ρωσίας

 

Το σημασία έχουν όλα αυτά, αφού κανείς δεν πιστεύει σήμερα οτι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά κατά της Ευρώπης;

Έχουν, διότι η διεξαγωγή ενός πολέμου μέσα ή πολύ κοντά σε ευρωπαικό χώρο και η χρήση ή όχι πυρηνικών όπλων, εν πολλοίς εξαρτάται από το ποιά στραβή θα γίνει και από το ποιός "τρελός" θα είναι στα πράγματα και θα έχει τη δυνατότητα να πατήσει το κόκκινο κουμπί της εκτόξευσης. Μόλις αυτό συμβεί, όπως όλοι γνωρίζουμε από τα έργα του Χόλιγουντ, δεν θα μείνει "κολυμπηθρόξυλο". 

Αυτοπροστασία η μόνη λύση

Προκειμένου να προστατεύσουμε λοιπόν τους αναγνώστες μας, δίνουμε μερικά πρόχειρα και βασικά στοιχεία για το ποιοί έχουν πυρηνικά και πού βρίσκονται ώστε να αποφεύγετε…τις κακοτοπιές και να δείτε που θα κρυφτείτε. Εννοούμε ασφαλώς ότι μπορείτε να κρυφτείτε σε διάφορες περιοχές των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας, εκεί όπου οι σοφοί δήμαρχοι τις κήρυξαν Αποπυρηνικοποιημένες Ζώνες. Η πλησιέστερη σε εμάς, είναι αυτή του Δήμου Δάφνης. Εκεί θα μας βρείτε, αν ό μη γένοιτο…

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων και τα στοιχεία του 2014 η κατάσταση με τα πυρηνικά έχει ώς εξής:

Εννέα χώρες κατέχουν από κοινού περισσότερα από 16.000 πυρηνικά όπλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία διατηρούν περίπου 1.800 από τα πυρηνικά όπλα τους σε υψηλό βαθμό επαγρύπνησης, είναι δηλαδή έτοιμες να εκτοξεύσουν μέσα σε λίγα λεπτά από μια προειδοποίηση. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πυραύλους είναι πολλές φορές πιο ισχυροί από ότι οι ατομικές βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία το 1945. Μια ενιαία πυρηνική κεφαλή , εάν εκραγεί σε μια μεγάλη πόλη, θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και τα τα αποτελέσματα της έκρηξης να διατηρούνται για δεκαετίες.

Πέντε ευρωπαϊκά έθνη φιλοξενούν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στο έδαφός τους, ως μέρος μιας συμφωνίας επιμερισμού της πυρηνικής ισχύος του ΝΑΤΟ και περίπου δύο δωδεκάδες άλλα έθνη υποστηρίζουν ότι βασίζονται σε πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ για την ασφάλεια τους. Επιπλέον, υπάρχουν σήμερα περίπου 40 έθνη με πυρηνική ενέργεια ή ερευνητικούς αντιδραστήρες που μπορούν να μετατραπούν για την παραγωγή όπλων. Η εξάπλωση της πυρηνικής τεχνογνωσίας έχει αυξήσει τον κίνδυνο περισσότερα έθνη να αναπτύξουν την πυρηνική βόμβα.

Έθνη με πυρηνικά όπλα:

Ηνωμένες Πολιτείες, 7.315 πυρηνικές κεφαλές

Ρωσία, 8.000 κεφαλές

Βρετανία, 225 κεφαλές

Γαλλία, 300 κεφαλές

Κίνα, 250 κεφαλές

Ισραήλ, 90-110 κεφαλές

Ινδία, 100-120 κεφαλές

Πακιστάν, 80 κεφαλές

Βόρεια Κορέα, λιγότερες από 10 κεφαλές 

Έθνη που φιλοξενούν πυρηνικά όπλα:

 Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Τουρκία

Έθνη που καλύπτονται από πυρηνικές συμμαχίες:

Αλβανία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία​​, Νότια Κορέα, Ισπανία

 

Πηγή: Federation of American Scientists 2014

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.