ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Διαταραγμένα" έργα τέχνης

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα έργα που παρουσιάζονται στη συνέχεια δημιουργήθηκαν από άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια. Mερικά από αυτά μπορεί να σας σοκάρουν στην όψη, οι δημιουργοί τους ωστόσο μέσω αυτών προσπάθησαν να εξωτερικεύσουν και να απεικονίσουν όσα συμβαίνουν στο μυαλό τους.

Όταν ένα άτομο πάσχει από σχιζοφρένεια, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα, από μια μη φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά, μέχρι το να ακούει ο ασθενής φωνές και να μην μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από την φαντασία. Η σχιζοφρένεια παράλληλα συνδυάζεται με άλλες λιγότερο σοβαρές ψυχικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Το άθροισμα των διαταραχών αυτών είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το 50% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με σχιζοφρένεια καταλήγουν σε κατάχρηση ουσιών, ως μέσο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Υπάρχουν κάποιοι που στρέφονται σε κάτι ιδιαίτερα απελευθερωτικό και εποικοδομητικό για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους, την τέχνη. Αυτό από μόνο του κάνει την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητάς τους λίγο πιο υποφερτή για εκείνους.

101sc

102sc

103sc

104sc

105sc

splitting contrast 1

108sc 1

109sc

110sc

111sc

112sc

113sc

114sc

115sc

116sc

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman