ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν οι Αμερικανοί έδιναν τα παλιοσίδερά τους για το καλό του έθνους

Tweet
Share
Tweet
Share

Όταν οι ΗΠΑ αναμείχθηκαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, το παγκόσμιο εμπόριο πρώτων υλών βίωνε τεράστια κρίση. Βασικά υλικά όπως το καουτσούκ και το ύφασμα χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο.

Οι πολίτες διέθεσαν ό,τι αντικείμενα από καουτσούκ είχαν για να δημιουργηθούν τα λάστιχα των τζιπ, ενώ έδωσαν στο κράτος τις νάιλον και μεταξωτές κάλτσες τους για την κατασκευή αλεξίπτωτων. Ένα από τα πιο σημαντικά υλικά που συγκεντρώθηκαν για τα εκρηκτικά ήταν τα παλιοσίδερα.

5 Oκτωβρίου 1942, ο κυβερνήτης Leverett Saltonstall στα κάγκελα του Massachusetts State House

sid

Η διαδικασία για τη συλλογή παλιοσίδερων έγινε ακόμα και ανταγωνιστική. Οι νοικοκυρές διέθεταν δοχεία αλουμινίου και τηγάνια, ενώ οι αγρότες έδιναν τα υλικά που χρησιμοποιούσαν στη δουλειά τους. Πολλοί έσπαγαν τους φράχτες του δρόμου ή έκλεβαν κομμάτια των τρόλεϊ για την κατασκευή των κανονιών του πολέμου.

sid 2

Οι πολίτες διέθεσαν τα είδη οικιακής τους χρήσης για να γίνουν όπλα και πανοπλίες για τους στρατιώτες. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Walt Disney είχε προσφέρει δύο σιδερένια γλυπτά τα οποία όπως λέγεται, ήταν αρκετά για τη δημιουργία 10.000 εμπρηστικών βομβών. Με τον τρόπο αυτό κυριάρχησε το πνεύμα ενότητας ενώ όλοι ένιωθαν πως συνέβαλαν για το καλό της πατρίδας.

dos 3

dos 4

dos 5

dos 6

dos 7

dos 8

dos 9

dos 10

dos 11

dos 12

dos 13

dos 14

dos 15

dos 16

dos 17

dos 19

dos 22

dos 24

dos 25

dos 26

dos 28

dos 30

dos 31

dos 32

dos 33

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman