ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια ξεχασιάρα βιολίστρια

Tweet
Share
Tweet
Share

Θα πρέπει να σκεφτόταν κάτι πολύ σοβαρό. Διαφορετικά δεν εξηγείται ότι μια βιολίστρια που ταξίδευε με τρένο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, ξέχασε ένα σπάνιο, πανάκριβο βιολί Στραντιβάριους στη θέση της. Όταν αποβιβάστηκε από το τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μάνχαϊμ-Ζααρμπρίκεν (νοτιοδυτικά της χώρας), η μουσικός ξέχασε το πολύτιμο μουσικό όργανο στον χώρο αποσκευών του βαγονιού της. Η ομοσπονδιακή αστυνομία το βρήκε μεν, αλλά, δεν παρέλειψε να καταγράψει εκτενώς το γεγονός στο ημερήσιο δελτίο τύπου.

Αφού τους ενημέρωσε η ιδιοκτήτριά του, οι εργαζόμενοι άρχισαν να αναζητούν εναγωνίως το βιολί, το οποίο κατασκευάστηκε το 1727 στο εργαστήριο του Αντόνιο Στραντιβάρι (1644-1737) και η αξία του εκτιμάται ότι ανέρχεται σήμερα σε 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το τρένο, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Μάνχαϊμ, συνέχισε την πορεία του προς το Κόμπλεντς, έπειτα στο Ζααρμπρίκεν όπου το βαγόνι προσδέθηκε σε ένα άλλο τρένο που επέστρεφε στο Μάνχαϊμ.

«Ένα λεπτό πριν από την αναχώρηση του τρένου, η θήκη του βιολιού ανακαλύφθηκε στο τελευταίο τμήμα του βαγονιού και η μουσικός, ανακουφισμένη, το κράτησε και πάλι στα χέρια της μετά την επιβεβαίωση ότι πρόκειται πράγματι για ιδιοκτησία της» διευκρίνισε η αστυνομία.

Περίπου 550 βιολιά του είδους αυτού από τα συνολικά 1.100 που είχαν κατασκευαστεί από τον διάσημο κατασκευαστή της Κρεμόνα υπάρχουν ακόμα σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman