ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αγγλία του 1930 μέσα από τα μάτια ενός φωτογράφου

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Image 12
Image 13
Image 14
Tweet
Share

Τη ζωή στην πόλη της Αγγλίας απαθανάτισε στο τέλος του 1920 ο φωτογράφος Clifton R. Adams από το National Geographic.

Μέσα από εντυπωσιακά στιγμιότυπα, χρησιμοποίησε τη διαδικασία της αυτοχρωμίας, δηλαδή της κατεξοχήν φωτογραφικής μεθόδου της εποχής, η οποία έφτασε στην αγορά με τους αδερφούς Lumière το 1907.

Η τεχνική της αυτοχρωμίας βασίζεται στην επάλειψη μιας γυάλινης πλάκας με μικροσκοπικούς κόκκους αμύλου πατάτας (διαμέτρου 10 - 15 χιλιοστών του χιλιοστόμετρου), οι οποίοι έχουν χρωματισθεί με κόκκινες, πράσινες και μπλε χρωστικές ουσίες.

Οι κόκκοι του αμύλου έχουν την ιδιομορφία να είναι σχετικά διαφανείς, να βάφονται εύκολα με τα επιθυμητά χρώματα και να απομονώνονται σε απαιτούμενα μεγέθη.

Τα τρία διαφορετικά χρωματισμένα είδη κόκκων, μετά από καλή ανάμειξη, σχηματίζουν ένα τρίχρωμο μωσαϊκό πάνω στη γυάλινη πλάκα έτσι ώστε να αναλογούν ένα εκατομμύριο έγχρωμοι κόκκοι σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό της πλάκας, δίνοντας στις αυτοχρωμίες την καταπληκτική διαβάθμιση των αποχρώσεων που τις χαρακτηρίζει. Η ακριβής αναλογία των κόκκινων, πράσινων και μπλε κόκκων και η ομογενοποίηση του μείγματος, είναι απαραίτητη για τη χρωματική ισορροπία της εικόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman