ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εγγυήσου μου την αυτοπροστασία μου

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Γρηγόρη Νικολόπουλου

Κυκλοφορεί γενικώς το “έξυπνο” επιχείρημα ότι το κράτος δεν μπορεί να μας εγγυηθεί την υγεία και τη ζωή μας για αυτό επικαλείται την “ατομική ευθύνη” για την αυτοπροστασία μας. Κάτι μας είπαν…

Φυσικά και το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την υγεία και τη ζωή μας, ούτε προ κορονοϊού μπορούσε πχ καρκίνος, αλλά εδώ σου το λέει και ξεκάθαρα: Αν αρρωστήσετε όλοι μαζί - ως αγέλη που είστε - δεν θα έχω κρεβάτια στα νοσοκομεία, ούτε στις ΜΕΘ. Φάρμακο δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι θα σου δώσει διότι δεν υπάρχει, το ίδιο και εμβόλιο.
Σου λέει επίσης ξεκάθαρα σταματά να δουλεύεις, απαγορεύω στις επιχειρήσεις να σε απολύσουν και σου πληρώνω το μισθό να κάτσεις σπίτι.
Δεν έχει επιβάλει καραντίνα - καραντίνα είναι να εντοπίσεις όλους τους ασθενείς και να τους απομονώσεις αυστηρά κάπου - συνιστά “κοινωνική απόσταση” και σου δίνει τις σχετικές οδηγίες να κάτσεις μέσα και για να αυτοπροστατευθείς αλλά και για να μη κολλήσεις άλλους.

Και επειδή οφείλει να προσπαθήσει να σε προστατεύσει και εσένα και τους άλλους, όταν δεν ακούς τις συστάσεις και τις οδηγίες προσπαθεί να στις επιβάλει. Σε καμία περίπτωση το κράτος δεν οφείλει να σου εγγυηθεί προστασία από τον εαυτό σου.

Τι διάολο άλλο να σου κάνει;

Κάποιοι βέβαια - επίμονοι γκρινιάρηδες και μόνιμοι αντιρρησίες - λένε τώρα ότι το κράτος δεν μπορεί να τους “εγγυηθεί”.
Η μόνη απάντηση που τους ταιριάζει είναι αυτή του Κλιντ Ήστγουντ: “αν θες εγγύηση αγόρασε τοστιέρα”. Θυμίζω ότι, προφανώς για τους ίδιους, ο Κλιντ είχε δώσει και την άλλη περίφημη απάντηση: “Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, ο καθένας έχει από μια”.

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman