ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η γκουρμέ κουζίνα του παρελθόντος ήταν αηδιαστική

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η δημοφιλείς νοστιμιές που απολάμβανε η ανθρωπότητα στο παρελθόν, σήμερα μόνο αηδία θα προκαλούσαν. Ευτυχώς που με την εξέλιξη των γνώσεων της κοινωνίας, εξελίχθηκε και η κουζίνα, γιατί κάποια από τα παρακάτω εδέσματα δεν ήταν μόνο αποκρουστικά αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνα. 

ΚΟΚΕΝΤΡΙΣ

Αρκετά δημοφιλές πιάτο στην Αγγλία κατά το Μεσαίωνα, ήταν το λεγόμενο κόκεντρις το οποίο ήταν στην ουσία το επάνω μέρος από μισό γουρούνι ραμμένο με το κάτω μέρος ενός κόκορα ή μιας γαλοπούλας ή το αντίθετο. Το συγκεκριμένο πιάτο το μαγείρευαν σε ειδικές περιστάσεις.
 
222

 

ΤΑΙΝΙΑ (ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ)
Στις αρχές του 1900 υπήρχαν διαφημίσεις που προωθούσαν χάπια που περιείχαν κύστεις με ταινίες. Τα σκουλήκια αυτά μεγαλώνουν μέσα στο πεπτικό σύστημα και απορροφούν το φαγητό. Προκαλούν όμως και μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας και ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα χάπια αυτά ήταν όντως αυτό που έλεγαν ότι ήταν. Παρόλα αυτά υπήρχαν πολλοί που ήθελαν απεγνωσμένα να αδυνατίσουν και τα κατανάλωναν. 

AAnDPMa

ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Λέγεται ότι παλαιότερα οι ναύτες έτρωγαν ποντίκια επειδή τα ταξίδια διαρκούσαν πολύ και το φαγητό κάποια στιγμή τελείωνε και επειδή τα ποντίκια αποτελούσαν απειλή για το εμπόρευμα που υπήρχε στο καράβι. Σε κάποιες χώρες τα ποντίκια τρώγονται αλλά τα ποντίκια των υπονόμων μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες και θα πρέπει να τα αποφεύγεται η κατανάλωσή τους
 
.AAnDSfW

ΑΜΠΑΡΟ Η ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ
Το έδεσμα προέρχεται από τις εκκρίσεις του λεπτού εντέρου της φάλαινας. Συλλέγεται σε στέρεα μορφή και όταν αποξηραθεί, αναδίδει μια μοναδική θαλασσινή ευωδιά. Θεωρείται μια από τις ακριβότερες πρώτες ύλες. Οι Γάλλοι το έβαζαν στη ζεστή σοκολάτα και οι Πέρσες στο σορμπέ λεμόνι ενώ ο Καζανόβα το θεωρούσε αφροδισιακό. Στις παλιές συνταγές συστήνεται να το αφήνουμε να λιώνει πάνω στο ψητό κυνήγι. Σήμερα το άμπαρο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. 

AAnDPMf

ΠΙΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥΛΙΑ

Λέγεται ότι κατά τον 16ο αιώνα συνήθιζαν να φτιάχνουν πίτες που περιείχαν ζωντανά πουλιά. Με την κοπή της πίτας τα πουλιά πετούσαν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό για την εποχή θέαμα. 
 
pie bird

 

ΠΕΜΙΚΑΝ
Το πέμικαν ήταν η ενεργειακή μπάρα εποχής των Ινδιάνων της Αμερικής από κρέας βίσωνα λιωμένο κι αναμεμειγμένο με κρέας ποντικού ή ελαφιού, μούρα, λιωμένο λίπος και μεδούλι. Το ξέραιναν και σχημάτιζαν μικρά κομμάτια σαν μπισκότα τα οποία έπαιρναν μαζί τους στο κυνήγι ή τα έτρωγαν όταν το κρύο γινόταν πολύ τσουχτερό για ενέργεια. AAnDYpz

 

ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ (ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ)
Περιζήτητη λιχουδιά στην αρχαία Ρώμη. Έκλειναν τους τυφλοπόντικες σε βάζα για να παχύνουν και στη συνέχεια τους σκότωναν και τους γέμιζαν με ξηρούς καρπούς, χοιρινό κιμά και το ίδιο τους το κρέας και στη συνέχεια τους έψηναν. Στην Κροατία εξακολουθούν να τρώγονται.AAnDN44

Πηγή: lovefood.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.