ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι φίλοι σας "προβλέπουν" πότε θα πεθάνετε

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν νομίζετε πως η φράση του λαού «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» δεν ισχύει, είστε γελασμένοι.

Οι φίλοι σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γνωρίζουν τόσα πολλά για εσάς που πολλές φορές μπορούν να πάρουν αποφάσεις που σας αφορούν, εξετάζοντας ένα θέμα πιο αντικειμενικά ακόμα κι από εσάς τον ίδιο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που χρησιμοποιεί η νέα μελέτη με τίτλο «Οι φίλοι σας ξέρουν καλύτερα πότε θα πεθάνετε» που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό με θέματα ψυχολογίας. Λίγο πολύ ο συντάκτης εξηγεί πως οι καλύτεροι σας φίλοι, σας γνωρίζουν τόσο καλά που είναι ικανοί να προβλέψουν ακόμα και την ημερομηνία του θανάτου σας.

Σαφώς μην περιμένετε να σας πουν συγκεκριμένη ημέρα! Το νόημα είναι πως γνωρίζουν τόσο καλά χαρακτηριστικά σας που μπορούν να δουν για εσάς… πιο μακριά από εσάς!

Η αιτιολογία του ισχυρισμού βασίζεται πάνω στο γεγονός ότι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας συνδέονται με τη μέχρι τώρα πορεία μας. Οι συνειδητοποιημένοι, λόγου χάρη, άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, να γυμνάζονται περισσότερο και να μην οδηγούν ποτέ μεθυσμένοι. Οι φίλοι σας, ως τρίτοι παρατηρητές, είναι λογικό να κατανοούν καλύτερα τόσο την προέλευση των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών όσο και κατά πόσο αυτά θα εξελιχθούν. 

Γι’ αυτό άλλωστε όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα και θέλουμε να πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση, καλό είναι να ρωτάμε για τη γνώμη πολλών φίλων μας και στο τέλος να καταλήγουμε κάπου με βάση μια συνολική εκτίμηση, αποτέλεσμα όλων των απόψεων.

Φυσικά εσείς είστε ο μόνος που γνωρίζετε σε βάθος τις ενδόμυχες σκέψεις του εαυτού σας, τις οποίες ίσως να μην έχετε αποκαλύψει σε κανέναν. Συναισθήματα που δεν εξωτερικεύονται και σκέψεις του ασυνειδήτου πιθανόν να επηρεάζουν τις όποιες αποφάσεις για τη ζωή σας.

Πλέον λοιπόν μπορείτε να μιλάτε για τον εαυτό σας με τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας γενικό, αφού στην ουσία θα τον αντιμετωπίζετε σαν να πρόκειται για κάποιον άλλον!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman