ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δημιούργησε γιγάντιο κέρμα από 84.000 σεντ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Tρεις μήνες συστηματικής εργασίας χρειάστηκε η Wander Matrich, από το Michigan των ΗΠΑ προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο που εμπνεύστηκε, δηλαδή ένα γιγαντιαίο κέρμα του ενός σεντ φτιαγμένο από 84000 κοινά κέρματα τους ενός σεντ επίσης.

Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν έπειτα από ένα διαζύγιο η Wander έχασε το σπίτι της και έμεινε χωρίς δουλειά έχοντας να μεγαλώσει τις δύο ανήλικες κόρες της. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε την έκαναν να δίνει σημασία ακόμα και στα κέρματα του ενός σεντ τα οποία τόσο αυτή όσο και οι κόρες της αποθήκευαν σε ένα κουμπαρά.

Στη συνέχεια βρήκε δουλειά αλλά δεν απαλλάχθηκε από την παλιά της συνήθεια, δηλαδή να μαζεύει μονόλεπτα. Σε κάθε δε πληρωμή έβαζε στον κουμπαρά 20$ σε μονόλεπτα και πάλι!

Το περίεργο είναι πως όταν η Wander κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό δεν το αποταμίευσε στην τράπεζα αλλά προτίμησε να δημιουργήσει ένα τεράστιο νόμισμα του ενός σεντ χρησιμοποιώντας τα συγκεντρωμένα κέρματα, για να θυμάται πώς άλλαξε η τύχη της.

Εργάστηκε σκληρά για τρεις μήνες για 10-14 ώρες την ημέρα τοποθέτησε 84000 μικρά κέρματα σε ένα ξύλινο πλαίσιο, κολλημένα μεταξύ τους, ώστε να σχηματίσει ένα τεράστιο σεντ με διάμετρο 3 μέτρα και βάρος 545 κιλά!

Η δουλειά της ήταν τόσο καλή που κέρδισε την έκτη θέση σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές. Επίσης κέντρισε το ενδιαφέρον του μουσείου Ripley το οποίο, πρόσφατα, απέκτησε το έργο.

Το μήνυμα της κυρίας Matrich είναι ότι «Δεν έχει σημασία πόσα αποκτάς αλλά πόσα διατηρείς».

giant coin 4

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman