ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μήνυμα στο μπουκάλι

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα μηνύματα που κρύβονταν σε μπουκάλια ανέκαθεν προκαλούσαν μια αίσθηση μυστηρίου κι αυτό γιατί στο μυαλό μας πάντα συνδέονταν με παραμύθια, ιστορίες με πειρατές, κρυμμένα μυστικά και περιπέτειες.

Ένα μπουκάλι άνω των 108 ετών ξέβρασαν τα νερά της θάλασσας την εβδομάδα που πέρασε, ενώ οι ιστορικοί έσπευσαν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για την προέλευσή του. Όπως αποκαλύφθηκε, το αντικείμενο ρίχτηκε στη Βόρεια Θάλασσα μεταξύ του 1904  και του 1906, ενώ το εντόπισε μια γυναίκα στην παραλία Amrum στη Γερμανία.

Το μήνυμα εντός του μπουκαλιού έγραφε το ίδιο να επιστραφεί στο Θαλάσσιο Βιολογικό Σύλλογο του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα το οποίο έγινε. Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι, το μπουκάλι ήταν μόνο ένα από τα περίπου 1.000 που βρέθηκαν εντός των ωκεανών.

 

Το μπουκάλι που πρόσφατα βρέθηκε χρονολογείται από το 1904

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ομάδα με επικεφαλής τον George Parker Bidder, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του MBA από το 1939 μέχρι και το 1945. Μέσα σε κάθε μπουκάλι υπάρχει ένα μήνυμα για όποιον το εντοπίσει, ενώ ο ίδιος παράλληλα θα επωφελείται με ένα χρηματικό ποσό.

 85115548 g p biddermba

Πρόσφατα η Ένωση έστειλε ένα παλιό αγγλικό σελίνι στη συνταξιούχο Marianne Winkler, η οποία αντίκρισε ένα αντίστοιχο εύρημα τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια των διακοπών της σε ένα γερμανικό νησί, 310 μίλια περίπου μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως φημολογείται το μπουκάλι που βρέθηκε τώρα είναι το παλαιότερο. Οι ερευνητές εξηγούν πως κατά πάσα πιθανότητα με αυτό καταγράφεται νέο ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο εύρημα από τα νησιά Shetland τον Ιούνιο του 2013 είχε ζωή 99 ετών και 43 ημερών.

Πηγή: theeventchronicle.com 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman