ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο υπέροχος κόσμος των λιλιπούτειων

Tweet
Share
Tweet
Share

Περισσότερα από 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον πλούσιο γάμο του Tom Thumb και της Lavinia Warren, δύο μικροσκοπικών ανθρώπων που ήταν ιδιαίτερα διάσημοι τη δεκαετία του 1860. Το ζεύγος εργαζόταν στο τσίρκο ως περφόρμερ. Πολλοί ήταν εκείνοι που πλήρωσαν μέχρι και 50 δολάρια προκειμένου να παρακολουθήσουν το γάμο. Ο υπεύθυνος του τσίρκου, Ρ.Τ. Barnum, είχε μετατρέψει το μυστήριο, το 1863, στην πιο επιτυχημένη κοινωνική εκδήλωση της σαιζόν.

Η εφημερίδα New York Times έγραψε ένα εκτενές άρθρο για το γεγονός της ένωσης των δύο νάνων με τίτλο «Οι αγαπημένοι μας λιλιπούτειοι». «Κανείς δε χρειάζεται να εκπλήσσεται από το ότι οι δυο αυτοί μικροσκοπικοί άνθρωποι κάνουν αυτή την τεράστια φασαρία και προκαλούν τέτοιο ενθουσιασμό», σημείωσε ο ίδιος.

855502 image 2 3

Ήταν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου όταν ο Πρόεδρος Λίνκολν προσκάλεσε το ζευγάρι σε μια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, κατά την περίοδο του μήνα του μέλιτος τους. Οι Times έγραφαν πως κανένας άνθρωπος δεν ήταν τότε πιο διάσημος από εκείνους. Το μικροσκοπικό ζευγάρι απασχολούνταν σε χαμηλά αμειβόμενες εργασίες ή τους εκμεταλλεύονταν σε σόου. Η Λαβίνια ήταν μια εξαίρεση. Παράγγελνε κοσμήματα στο Λονδίνο και ερμίνες για να πηγαίνει στο θέατρο και συναναστρεφόταν με προέδρους και βασίλισσες.

 

Περισσότερα από 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον πλούσιο γάμο του Tom Thumb και της Lavinia Warren

Η Λαβίνια Γουόρεν γεννήθηκε σε μια ευγενή οικογένειας της Νέας Αγγλίας το 1841. Ως μωρό το πρόβλημα δεν είχε φανεί. Λίγο πριν το κορίτσι αρχίσει να περπατάει, οι γονείς της συνειδητοποίησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Η Λαβίνια ήταν υγιής και με καλές αναλογίες, αλλά πάρα πάρα πολύ μικροσκοπική. Διαγνώστηκε με νανισμό και οι γονείς της δεν έκαναν καμία έκπτωση στην ανατροφή και την εκπαίδευσή της. Την ενθάρρυναν να μορφωθεί και στα δεκάξι της άρχισε να διδάσκει.

lavin

Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη σε μια σύγχρονη εκκλησία στο Broadway και η δεξίωση στο εξίσου κομψό Metropolitan Hotel. Το νυφικό της Lavinia σχεδιάστηκε από την κυρία Demorest, την Βέρα Γουάνγκ του 19ου αιώνα. Οι χιλιάδες άνθρωποι που παραβρέθηκαν στη δεξίωση βρήκαν το ευτυχισμένο ζευγάρι να στέκεται πάνω σε ένα πιάνο με ουρά για να τους υποδεχτεί.

855591 Charles Sherwood Stratton and Lavinia Warren marriage

Ο Τομ και η Λαβίνια δεν κατάφεραν ποτέ να τεκνοποιήσουν. Εκείνη πίστευε πως το μικροσκοπικό της μέγεθος θα προκαλούσε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη αλλά και τον τοκετό της. Η αδερφή της εξάλλου –που έπασχε από το ίδιο πρόβλημα- έχασε το παιδί της κατά τη διάρκεια της γέννας, ενώ λίγες ώρες αργότερα πέθανε και η ίδια. Η Λαβίνια έφυγε από τη ζωή το 1919.

855508 image 8 3

855509 image 9 3

855510 image 10 3

855511 image 11 3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman