ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το νέο "extreme" σπορ στο βυθό του νερού

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί οι βουτιές στο νερό και το κολύμπι να αποτελούν ρουτίνα για τα πλάσματα του βυθού, οι κοινοί θνητοί ωστόσο που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας γοργόνας και να περιηγηθούν στα ύδατα χρειάζονται εκπαίδευση και μια σειρά μαθημάτων από ειδικούς.

Για την Susan Greenwood τα μαθήματα στα ενυδρεία του Cornwall είναι επάγγελμα. Πολλές γυναίκες εργάζονται σε γνωστά ξενοδοχεία κάνοντας τις γοργόνες προκειμένου να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες. Μια σωστή γοργόνα χρειάζεται να έχει εξασκηθεί τόσο στη συγχρονισμένη όσο και στην ελεύθερη κολύμβηση.

 

Το παν στην ελεύθερη κατάδυση είναι να γνωρίζεις τις φυσικές σου αντοχές και να έχεις αυτοπεποίθηση 

Όπως εξηγεί ο εκπαιδευτής, Ian Donald, η ελεύθερη κατάδυση περιλαμβάνει μια βουτιά στο βυθό σε βάθος μέχρι και 253 μέτρων, νούμερο το οποίο σήμερα αποτελεί το παγκόσμιο ρεκόρ. Η επαρκής εκπαίδευση και η αυτογνωσία για τις φυσικές αντοχές κρίνονται ζωτικής σημασίας για την υγεία του εκπαιδευόμενου. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα, ο Ian μαθαίνει στις μέλλουσες γοργόνες πώς θα κρατούν την αναπνοή τους για περισσότερο χρόνο αλλά και πώς θα φτάνουν στον πάτο της πισίνας χωρίς ειδικά γυαλιά και εξοπλισμό περνώντας παράλληλα μέσα από εμπόδια. «Πιστέψτε με είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται», εξηγεί ο ίδιος.

fbf38a39 feec 4115 864e 8a956fae9c25 620x372

«Θέλω να αποδείξω στους ανθρώπους πως η ελεύθερη κατάδυση με την κατάλληλη προσοχή μπορεί να γίνει ένα άθλημα που παράλληλα θα εξασκεί το σώμα αλλά και το νου», σημειώνει στη συνέχεια προτρέποντας το κοινό να δοκιμάσει την εμπειρία. Οι περισσότεροι από τους πελάτες του Ιan είναι γύρω στην ηλικία των 30-40 ετών, οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.

2bef5b35 7192 43dc b109 f9b7294dc79a 620x372

Το κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι να απωθείς τον πανικό, να παίρνεις μια βαθιά ανάσα από την κοιλιά πριν «πέσεις» και να μην σκέφτεσαι μες στο νερό πως δεν θα αντέξεις. Πόσο εύκολα όμως μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα φυσικά του ένστικτα, όπως ο φόβος, πριν βουτήξει; «Υπάρχουν ειδικές τεχνικές διαλογισμού οι οποίες με τον καιρό σε βοηθούν να εστιάσεις στην αναπνοή σου ώστε η προσοχή σου να μην αποσπάται από άλλους παράγοντες».

b1806aef c065 479b a2c5 a5665ffb91be 1020x612

«Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις σίγουρος κάτω από το νερό, να έχεις αυτοπεποίθηση σαν κολυμβητής. Οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για ένα μοναχικό άθλημα. Όταν κολυμπάς βυθισμένος είσαι μόνος σου και πολλές φορές σκέφτεσαι τα προβλήματά σου μακριά από τους άλλους», αναφέρει ο εκπαιδευτής.

πηγή: theguardian.com

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman