ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αφεθείτε στο "γλυκό" συναίσθημα του τρόμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Η σκιά του δαίμονα βρίσκεται στο περιθώριο, στη γωνία του δωματίου, καθώς εμείς έχουμε αφεθεί στην πιο creepy αφήγηση της Μπάρμπαρα Χέρσεϊ. Στιγμές μετά, το πρόσωπό του εμφανίζεται πίσω από τον χαρακτήρα του Πάτρικ Γουίλσον. Μυρμήγκια στον αυχένα. Φυσικά μιλάμε για την ταινία «Insidious» του James Wan που είδαμε στη μεγάλη οθόνη το 2010. Δύο φίλοι φτάνουν στο εγκαταλειμμένο σπίτι ψάχνοντας τον Τζος. 

Το ένα τρομακτικό σκηνικό διαδέχεται το άλλο, η Χέδερ ουρλιάζει πανικόβλητη, ο Μάικ συναντά τη μάγισσα, κι η ταινία κλείνει με την κάμερα της Χέδερ να προλαβαίνει μια φευγαλέα εικόνα του Μάικ στη γωνία, πριν πέσει κι αυτή στο έδαφος. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια λίστα με τα αυθεντικότερα θρίλερ, σίγουρα θα εντάξουμε μέσα σε αυτά το «The Blair Witch Project» των Daniel Myrick και Eduardo Sanchez που είδαμε το 1999.

Top 10 Scary Video Games Intro 408 230

Τρόμος, βία, εγκλήματα και «φρέσκο» αίμα αποκαλύπτονται στις πιο εντυπωσιακές ταινίες τρόμου, τις οποίες ενώ κάποιοι απολαμβάνουν τρώγοντας ποπ κορν, άλλοι αποφεύγουν συστηματικά… Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με την Telegraph, το συγκεκριμένο είδος φιλμ μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική. Παράλληλα, με την αδρεναλίνη και τις άλλες ουσίες που παράγονται όταν βιώνουμε τον τρόμο, μπορούμε να χάσουμε θερμίδες. Ο εγκέφαλος, κατά τη διάρκεια του θρίλερ, παράγει επιπλέον ενέργεια, η οποία καθοδηγεί τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών-δηλαδή τη ντοπαμίνη, τη γλουταμίνη και τη σεροτονίνη. Με την αυξημένη αυτή λειτουργία του εγκεφάλου, το σώμα βρίσκεται για ώρες σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση.

58197092 Mcc006115 3277806b

Τα απειλητικά σήματα που στέλνονται στον οργανισμό από μια τρομακτική σκηνή φτάνουν στον υποθάλαμο, ο οποίος αποτελεί κομμάτι του εγκεφάλου που σχετίζεται με το λεμφικό σύστημα του σώματος. Αυτά τα σήματα, τονώνουν τα επινεφρίδια, ώστε να παράγεται η αδρεναλίνη, η οποία με τη σειρά της είναι υπεύθυνη για την παραγωγή οπιούχων (ενώσεις που μειώνουν τον πόνο στο σώμα) που θα χρησιμεύσουν ως αναισθητικό. Το σύστημα του σώματος, μισή ώρα μετά το τέλος του θρίλερ, θα επιστρέψει στην ηρεμία και η άμυνα του οργανισμού θα είναι ισχυρότερη από πριν. Φυσικά οι ταινίες τρόμου δεν συνίστανται για ανθρώπους που πάσχουν από καρδιοπάθειες.

the walking dead coming to hhn1 ecdk

Με δεδομένα όλα αυτά, την επόμενη φορά που θα πετύχετε ένα θρίλερ στην τηλεόραση, προσπαθήστε να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας και να μην αλλάξετε κανάλι. Βιώστε την αδρεναλίνη και επιτέλους βάλτε στο μυαλό σας πως πρόκειται για δημιουργήματα της φαντασίας και μόνο της φαντασίας!

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman