ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κι όμως, υπάρχει κάτι βαρύτερο από την ίδια την απιστία

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο καθηγητής ψυχολογίας David Frederick του πανεπιστημίου Chapman στην Καλιφόρνια, διεξήγαγε έρευνα για να δει εάν υπάρχει κάτι πιο σκληρό και οδυνηρό σε μία σχέση από την απιστία. Το βασικό ερώτημα ήταν εάν είναι περισσότερο ενοχλητική η πραγματική απιστία ή η συναισθηματική απιστία που δεν συνοδεύεται από σεξουαλικές σχέσεις.

Η ερώτηση τέθηκε σε σχεδόν 60.000 άτομα και το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 65% των ερωτηθέντων θεωρούν την συναισθηματική απιστία χειρότερη από την σεξουαλική απιστία. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι άνδρες αντιδρούν πολύ πιο έντονα στην σεξουαλική απιστία - το 54% των ανδρών δήλωσε ότι θα τους ενοχλούσε περισσότερο αυτή η εκδοχή. 

Η διαφορά στην περίπτωση των ανδρών ερμηνεύεται από την θεωρία της εξέλιξης σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνδρες σε αντίθεση με τις γυναίκες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να επενδύσουν εν αγνοία τους σε έναν διάδοχο που δεν φέρει τα δικά τους γονίδια. Με άλλα λόγια οι άνδρες αναζητούν την διασφάλιση της πατρότητας, αν και ο σύγχρονος επιστημονικός διάλογος δείχνει να  αμφισβητεί την εμπλοκή του παράγοντα «φύλο» στις έρευνες για τη μονογαμία.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman