ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι κρύβεται πίσω από κάθε.. γένι

Tweet
Share
Tweet
Share

Να επιβληθούν μεταξύ του ανδρικού φύλου και να επιδείξουν την υπεροχή τους επιχειρούν όσοι έχουν γένια, σε οποιαδήποτε μορφή, σύμφωνα με την επιστημονική εξήγηση για το γιατί βλέπουμε ολοένα και περισσότερους άνδρες με γένια. Δεν πρόκειται για μόδα, ή τάση της εποχής όπως υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου Western Australia, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες επιχειρούν να μοιάζουν πιο εντυπωσιακοί, πιο "απαστράπτοντες" μέσα από τα γένια τους. Και αυτό γιατί αισθάνονται απειλούμενοι από άλλα αρσενικά και τα γένια τους προσδίδουν μια πιο επιθετική και αρρενωπή εικόνα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

typesofbeards

Ο καθηγητής Κύριλλος Γκρούετερ και οι συνεργάτες τους εξήγαν το συμπέρασμα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Εξέλιξη και Ανθρώπινη Συμπεριφορά" (Evolution and Human Behaviour), υποστηρίζουν ότι με τα χρόνια το αρσενικό γένος αναζητά τρόπους να βάζει “ταμπέλες” που πιστοποιούν την αρρενωπότητά του, ενισχύοντας την γοητεία που ασκεί στο άλλο φύλο.

Οσο και αν δεν ενθουσιάσει τους άνδρες αναγνώστες, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αντίστοιχη συμπεριφορά παρατηρείται σε πιθήκους, μαϊμούδες και ουρακοτάγκους. Όσο πιο πυκνοκατοικημένη είναι μια κοινωνία και όσα περισσότερα αρσενικά μέλη μετρά, τόσο πιο εντυπωσιακές είναι αυτές οι “ταμπέλες” με συνηθέστερα τα γένια. 

Δεν πρόκειται για σύγχρονο φαινόμενο

types of beardsολδ
Ιδιαίτερα δημοφιλή ήταν τα μουστάκια και τα γένια μεταξύ Βρετανών στο διάστημα από το 1842 έως το 1971, όταν οι ανύπαντρες γυναίκες ήταν πολύ λιγότερες από τους διαθέσιμους άνδρες. Και τότε τα γένια αποτελούσαν στοιχείο γοητείας. Η επιστροφή της γενειάδας σηματοδοτήθηκε επίσης από τους πολέμους σε Ινδία και Ασία όταν οι βρετανοί ήρθαν σε επαφή με πολιτισμούς οι οποίοι θεωρούσαν τα γένια, τα μουστάκια και τις φαβορίτες ένδειξη σοφίας και ισχύος.

Το Penna σας παρουσιάζει διάφορους τύπους γενειάδας και εξηγεί τι σημαίνει ή κάθε μία από αυτές για τον... ιδιοκτήτη της.

Image 1

Circle Beard (κυκλικό) Τι λέει για εσένα: Σου αρέσει η ιδέα να έχεις γένια, αλλά δεν είσαι απόλυτα πρόθυμος να δεσμευτείς σε αυτή την ιδέα. Είσαι κάπου στα μισά του δρόμου για να αποκτήσεις κανονικά γένια, αλλά μάλλον βαρέθηκες λίγο και είναι πολύ πιθανό να γρατζουνάς και καμιά κιθάρα. Προς Θεού, όχι ηλεκτρική. Η ατάκα σου: “Ο Κέρτ Κομπέιν ήταν τόσο, ξέρεις, πληγωμένος. Τότε μήπως να έβγαζες τη μπλούζα σου για να τα πούμε καλύτερα;”

Image 2

Five O’Clock Shadow (σκιά των.) Τι λέει για εσένα: Νομίζεις ότι μοιάζεις “τραχύς” αλλά θεωρείς τον εαυτό σου τόσο όμορφο που δεν θα μπορούσες να κρύψεις αυτό το κάλος πίσω από γένια. Θέλεις ο κόσμος να νομίζει ότι είσαι άνδρας, αλλά όχι και πίθηκος. Είτε είναι αυτό, είτε απλά είσαι πολύ τεμπέλης. Η ατάκα σου: “Σκέφτομαι να κάνω αποτρίχωση στο στήθος μου αλλά λέω να αφήσω μια μικρή λωρίδα. Έτσι απλά για να έχουν κάτι να θαυμάζουν οι γυναίκες.

Image 3

Horseshoe Mustache (μουστάκι πέταλο) Τι λέει για εσένα: Οτι θέλεις απεγνωσμένα να νομίζει ο κόσμος ότι είσαι πολύ κακός. Κατά πάσα πιθανότητα έχεις μοτοσικλέτα (μόνο Harley και όχι κάποιο από τα άλλα φλώρικα μηχανάκια) και γνώρισες τη γυναίκα σου σε καβγά σε μπαρ, όταν σε χτύπησε με ένα σκαμπό. Η ατάκα σου: Φυσικά και δεν μιλάς, καρφώνεις τους άλλους με το χλευαστικό στου βλέμμα και προσπαθείς να τους τρομάξεις.

Image 4

Chinstrap Τι λέει για εσένα: Θέλεις οι άλλοι να νομίζουν ότι είσαι γλυκός, ευαίσθητος αλλά ταυτόχρονα σκληρός, ένα πληγωμένο αγόρι με ψυχή. Επίσης θέλεις πάρα πολύ να επιστρέψει το R&B που άκουγες στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Η ατάκα σου: “Έλα τώρα κορίτσι μου, ξέρεις ότι θα έκανα τα πάντα για την αγάπη. Θέλω να κάνουμε σεξ, σε λατρεύω.”

Image 5

Pencil Mustache (μουστάκι μολύβι) Τι λέει για εσένα: Την αισθητική σου έχει κυριεύσει το κιτς. Είναι βέβαιο ότι διατηρείς διάφορες συλλογές από ρετρό αντικείμενα. Παραμένεις εργένης, παρά του ότι είσαι ήδη 58 ετών και ζεις με τον “συγκάτοικό” σου, τον Παύλο εδώ και χρόνια. Η ατάκα σου: Περιστρέφεται μόνο γύρω από την καλύτερη περίοδο της Τζούντι Γκάρλαν...

Image 6

Mutton Chops (παϊδάκια) Τι λέει για εσένα: Θέλεις γένια, χωρίς όμως να έχεις γένια. Ή απλώς τα υπόλοιπα δεν μεγαλώνουν ποτέ. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είσαι η μετενσάρκωση του 'Ελβις Πρίσλεϊ ή ακόμη και ο ίδιος καθώς ως γνωστόν, ο Έλβις ζει. Η ατάκα σου: Μου ζήτησαν να ξυρίσω τις φαβορίτες μου για να με προσλάβουν στα McDonald's και τους είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Θα πάω να δουλέψω ντελιβεράς στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου, μου λένε ότι σε αφήνουν να καπνίσεις χόρτο στα διαλείμματα.

 Image 7

Soul Patch Τι λέει για εσένα: Νομίζεις ότι είσαι ευαίσθητος και κομματάκι μυστηριώδης, αλλά στην πραγματικότητα μοιάζεις με τον τύπο που πετά ένα κρύο ανέκδοτο όποτε γνωρίζει μια γυναίκα που μοιάζει ευάλωτη. Θέλεις να πιστεύουν οι άλλοι ότι είσαι πιο κουλ και από κουλ, πιο προοδευτικός από την πρόοδο και ότι νοιάζεσαι πραγματικά πάρα πάρα πολύ. Η ατάκα σου: Δεν έχω προφυλακτικό, αλλά δεν πειράζει, μπορούμε απλώς να κάνουμε αγκαλίτσες. Εκτός εάν... μου έχεις εμπιστοσύνη, δεν μου έχεις;

Image 8

Goatee (κατσίκας) Τι λέει για εσένα: Δεν σε πειράζει να κυκλοφορείς σαν τράγος. Επίσης, δεν μπορείς να μακρύνεις τα υπόλοιπα γένια, αλλά νομίζεις ότι αυτές οι λίγες τρίχες κρύβουν το προγούλι σου. Η ατάκα σου: Οι φίλοι μου με κοροϊδεύουν συνεχώς για αυτά που λέω και κάνω. Αλλά δεν με πειράζει καθόλου γιατί είμαι ανεξάρτητη προσωπικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman