ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λονδίνο-Νέα Υόρκη... 5 τσιγάρα δρόμος!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Την ταχύτητα του φωτός φαίνεται πως έβαλε στόχο να «ξεπεράσει» η βρετανική εταιρεία, Reaction Engines, με έδρα την Οξφόρδη.

Έχοντας στα σκαριά τη δημιουργία ενός υπερηχητικού αεροσκάφους, το οποίο θα ονομάζεται Skylon, στοχεύει στην πραγματοποίηση ταξιδιών με ταχύτητες μεταξύ Mach 2,5 έως Mach 5 (δηλαδή θα μπορεί να πετά πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου ή ταχύτερα από 5.310 χιλιόμετρα ανά ώρα περίπου).

Με την ταχύτητα αυτή, ένα ταξίδι από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη θα διαρκεί μόλις 58 λεπτά, ενώ ένα αντίστοιχο από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία μόλις τέσσερις ώρες.

15905402685 b9b163e0ba o

Το Skylon, με μήκος 84 μέτρα και χωρητικότητα 300 ατόμων, θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται όπως όλα τα σημερινά αεροσκάφη, αλλά η διαφορά του με τα επιβατικά αεροσκάφη τύπου Airbus έγκειται στο ότι δεν θα διαθέτει παράθυρα.
 
Το Skylon, που λίγο πολύ θεωρείται ο διάδοχος του γαλλικού Κόνκορντ, μόλις σε ένα τέταρτο θα βγαίνει έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα χάρη στον αεριωθούμενο κινητήρα Sabre (Synergetic Air-Breathing Rocket Engine), που θα διαθέτει –μια πατέντα που πήρε το «ΟΚ» κι από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

Με το Skylon το ταξίδι από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη θα διαρκεί μόλις 58 λεπτά

Το αεροσκάφος με τον συγκεκριμένο κινητήρα θα καίει τα καύσιμά του με χρήση του οξυγόνου της ατμόσφαιρας.

Για τα μεγαλόπνοα σχέδια, η βρετανική κυβέρνηση θα επιχορηγήσει τη Reaction Engines με ένα ποσό της τάξης των 80 εκατομμύρια ευρώ, ώστε από το 2019 να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις. Μέχρι σήμερα το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης κατέχει το πειραματικό σκάφος της Boeing Χ-51Α Waverider. Το μη επανδρωμένο σκάφος, το Μάιο του 2013, άφησε πίσω όλες τις προηγούμενες επιδόσεις υπερηχητικής πτήσης αεριωθούμενου αεροσκάφους αγγίζοντας ταχύτητα 5,1 Mach. Πέταξε για συνολικά έξι λεπτά επάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, καλύπτοντας απόσταση 230 ναυτικών μιλίων, προτού πραγματοποιήσει ελεγχόμενη «βουτιά» στο νερό. Το Χ-51Α Waverider κατασκευάστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού από δύο εταιρείες.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.