ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ξεκαρδιστική σχέση του ιταλικού σινεμά με το φαγητό

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο Ιταλικός κινηματογράφος και το φαγητό ήταν πάντα στενά συνδεδεμένα. Ποιος δεν θυμάται εκείνη την περίφημη σκηνή στην ταινία «Ένας αμερικανός στη Ρώμη» στην οποία, ο Alberto Sordi, κάθεται μπροστά από ένα μεγάλο πιάτο σπαγγέτι, και λέει, τη διάσημη ατάκα «Μακαρόνι, με προκαλείς και θα σε καταστρέψω τώρα, Μακαρόνι! Θα σε φάω! " ίσως η πιο ξεκαρδιστική ατάκα που πιστοποιεί τους στενούς δεσμούς μεταξύ του ιταλικού κινηματογράφου και της ιταλικής κουζίνας. 

Το ίδιο γίνεται με τον Toto, ενός από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς στην ιταλική ιστορία του κινηματογράφου, ο οποίος στις ταινίες του συχνά αναφέρεται στην ιταλική κουζίνα.

toto 2

Ο παλιός Ιταλικός κινηματογράφος και το μαγείρεμα πάνε χέρι-χέρι, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στις αμερικανικές παραγωγές, όπως για παράδειγμα στην θρυλική ταινία "Ο Νονός" . Είναι δύσκολο να βρεθεί μια ταινία που δεν διαθέτει τουλάχιστον μία σκηνή που περιλαμβάνει πίτσα, ένα άλλο δημοφιλές ιταλικό πιάτο. Φυσικά, οι αμερικάνικες ταινίες συντηρούν με στερεότυπα την κουζίνα των ιταλών, αλλά παρ 'όλα αυτά οι Ιταλοί τις παρακολουθούν, αφού θεωρούν την κουζίνα τους, ως μία από τις πιο αξιόλογες γαστρονομικές κουζίνες στον κόσμο και προσωπικά συμφωνώ!

 Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.