ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Batmobile αξίας 4,6 εκατ. δολαρίων!

Tweet
Share
Tweet
Share

Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι το αρχικό Batmobile ένα από τα πιο σεβαστά οχήματα στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Ξεκίνησε ως μια έμπνευση του George Barris, για την τηλεοπτική  σειρά του Batman το1966 και μετατράπηκε σε Batmobile από ένα μοντέλο Lincoln Futura του 1955, η οποία προσαρμόστηκε σε μόλις 15 ημέρες στο περίφημο Batmobile, το όχημα αστέρι στη γνωστή τηλεοπτική σειρά.

Από την εμφάνισή του μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει τον σεβασμό των σχεδιαστών και έχει αποκτήσει πολλούς μιμητές, αλλά κανένα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τη δυναμική του αρχικού Batmobile. Πωλήθηκε σε δημοπρασία τον Ιανουάριο του 2013 στο Scottsdale της Αριζονας των ΗΠΑ, για 4,600 εκατομμύρια δολάρια, από τον οίκο Barrett-Jackson.

bat2

Ο πλειοδότης, Rick Champagne, κατέληξε να πληρώσει  τα 4.200.000 γι αυτό, ενώ τα υπόλοιπα 400.000 δολάρια ξοδεύτηκαν σε τέλη και διάφορα άλλα έξοδα. Ο Rick Champagne, είναι επιχειρηματίας και συλλέκτης αυτοκινήτων από την περιοχή του Phoenix, της Αριζόνα των ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς τις δημοπρασίες του οίκου Barrett – Jackson τα τελευταία 15 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman