ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι μαθαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο...

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα νέο μάθημα, διαφορετικό από τα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, θα μπορούν να επιλέξουν οι προπτυχιακοί φοιτητές χορού και θεάτρου του πανεπιστημίου EdgeHill στο Lancashire. Ο τίτλος του μαθήματος είναι «drag kings and drag queens of performance» (μτφ άνδρες και γυναίκες τρανσέξουαλ επί σκηνής).

dragQUEEN

Το μάθημα, που θα προσφέρεται για πρώτη φορά σε Βρετανικό πανεπιστήμιο, θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μαθημάτων των φοιτητών από τον Ιανουάριο του 2016.

Όσοι το επιλέξουν θα εκπαιδευτούν στο σόου, τα κοστούμια, τον συγχρονισμό των χειλιών αλλά και στη χρήση χιούμορ επί σκηνής. Περιλαμβάνει επίσης ηθοποιία ομοφυλόφιλων χαρακτήρων (ανδρών και γυναικών) αλλά και αρκετή θεωρία περί τρανσέξουαλ χαρακτήρων και ακτιβισμού.

dragqueen1

Το μάθημα θα προσφέρεται στους φοιτητές από τον Ιανουάριο του 2016

«Το μάθημα δεν δείχνει μόνο την υψηλή τεχνική που απαιτείται για αυτά τα θεάματα, αλλά καταπιάνεται με τα σύνθετα μηνύματα που κρύβονται πίσω από τους ηθοποιούς που υποδύονται άλλο γένος, τον φεμινισμό, τον ακτιβισμό των τρανσέξουαλ, τα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα αλλαγής φύλου επί σκηνής» εξηγεί ο εμπνευστής του νέου μαθήματος καθηγητής Μάρκ Έντουαρντ.

«Μπορεί το συγκεκριμένο είδος σόου να φθίνει τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι μια μορφή παράστασης πολύ σύνθετη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Περιλαμβάνει πολύ περισσότερα στοιχεία από ότι μόνο φτερά, έντονο μακιγιάζ και ψηλοτάκουνα παπούτσι» συμπληρώνει ο Ένταουαρντς.

Δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο καθηγητή καθώς σήμερα καταπιάνεται και με ερευνητικό έργο που σχετίζεται με την γήρανση ηθοποιών dragqueens και kings αλλά και την ισότητα στο χώρο μεταξύ ανδρών και γυναικών χορευτών.

Πηγή: BBC

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.