ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αξίζει στους ψηλούς να αμείβονται καλύτερα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν με ρωτάτε, όχι. Γιατί προσωπικά θεωρώ ότι οι ψηλοί άνθρωποι είναι γεννημένοι για να υπηρετούν τους κοντούς. Και αυτή είναι η μοναδική τους χρησιμότητα. Εκτός από την πολιτική ορθότητα η οποία δεν συνάδει με την άποψή μου, υπάρχει και νέα επιστημονική μελέτη η οποία επίσης διαφωνεί με αυτήν. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι ψηλοί είναι συνήθως πιο εύποροι, γιατί είναι ευφυέστεροι από τους κοντούς με αυξημένες ικανότητες κοινωνικοποίησης (social skills). Εκτός από το ότι τρέχουν πιο γρήγορα, βλέπουν καλύτερα στις συναυλίες, φτάνουν το πάνω ράφι στο ντουλάπι, το Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Ohio State University) μας ενημερώνει ότι τους αξίζει να αμείβονται με περισσότερα χρήματα από εμάς.  

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ένας άνδρας ύψους 183 εκατοστώνπρόκειται να βγάλει 100.000 λίρες περισσότερες σε 30 χρόνια καριέρας από ότι ένας άνδρας ύψους 164 εκατοστών. Κάθε εκατοστό ύψους, μεταφράζεται σε εκατοντάδες επιπλέον λίρες ετησίως.
Οι συντάκτες της έρευνας – δεν υιοθετούμε την άποψή τους σε καμία περίπτωση, μην μας παρεξηγείτε – υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται περί κάποιας προκατάληψης υπέρ των ψηλών, αλλά στο γεγονός ότι οι ψηλοί είναι πιο έξυπνοι από τους κοντούς.
Και αυτό γιατί ως παιδιά έχουν τραφεί, στην πλειονότητα των περιπτώσεων καλύτερα από τους κοντούς, έχουν μεγαλώσει σε ένα πιο υγιές περιβάλλον που τους επιτρέπει να αναπτυχθούν σωματικά και διανοητικά στον μέγιστο βαθμό, σύμφωνα πάντα με τις γενετικές τους προδιαγραφές.
Είναι προφανές ότι κανείς μπορεί να είναι επιτυχημένος στον τομέα του, ανεξάρτητα από το ύψος του, απλώς το ύψος προσθέτει ένα μικρό πλεονέκτημα” υποστηρίζει ο καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ντάνιελ Φρίμαν. «Εάν συγκρίνουμε μεγάλα δείγματα πληθυσμών θα συναντήσουμε επιτυχημένους ψηλούς και κοντούς» συμπληρώνει.
Παλαιότερη (2006) έρευνα του Πανεπιστημίου Πρίνστον υποστήριζε ότι τα ψηλά παιδιά από την ηλικία των 3 και καθ΄όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας έχουν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικό επίπεδο.   
«Από την άλλη και εμπειρικά αν το δούμε, το υψηλότερο ανάστημα προσδίδει αυτοπεποίθηση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι προτιμάμε να έχουμε ψηλότερους πολιτικούς και ηγέτες» εξηγεί ο Φρίμαν. Το ύψος είναι επιθυμητό και αρεστό κατά γενική ομολογία.
Από την άλλη μπορούμε πάντα να παρηγορούμαστε από το γεγονός ότι για εμάς, τους κοντύτερους, ο χώρος στο αεροπλάνο είναι πάντα αρκετός, ενώ έχουμε την δυνατότητα να μοιραστούμε μια ομπρέλα με κάποιον...

Πηγή: the guardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman