ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το 10-12% των Ελλήνων πάσχει από ψυχικές ασθένειες

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Όλο και περισσότερα είναι τα θύματα των ψυχικών παθήσεων της χώρας μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες, ενώ οι μισοί από αυτούς ζητούν τη στήριξη ενός γιατρού, σημείωσε κατά την ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα του Ψυχιατρικού τομέα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με θέμα: «Ψυχική Υγεία στην σύγχρονη κοινωνία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Τα τελευταία χρόνια η ψυχολογία των ατόμων επηρεάστηκε αρνητικά από την κρίση, είπε ο κ. Πατούλης, συμπληρώνοντας ότι ο άνθρωπος χωρίς δουλειά αισθάνεται ανασφάλεια και έντονο στρες γιατί αδυνατεί να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ σχολίασε το έλλειμμα που διαπιστώνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα της Ψυχιατρικής Υγείας, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, επιδεινώνεται από τη συρρίκνωση των προγραμμάτων ψυχικής υγείας αλλά και των κοινωνικών δομών που δεν χρηματοδοτούνται και είναι αποτέλεσμα της εξοντωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα