ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μην ευτελίζετε τα exclusive brands

Tweet
Share
Tweet
Share

Toυ Πάνου Τσαγκαράκη

Κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά σήμερα, θα παρατηρήσετε ότι αρκετά είναι επηρεασμένα από την μείωση της αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών οι οποίοι έχουν αλλάξει και συνήθειες. Το δεδομένο αυτό, δεν αφήνει αδιάφορους ορισμένους έμπορους, ιδιαίτερα αυτούς, που πουλάνε επώνυμα προϊόντα οίκων μόδας του εξωτερικού και, με την ευκαιρία του 10ημερου των εκπτώσεων, προχωρούν σε μειώσεις στις τιμές των προϊόντων, που αγγίζουν τα όρια του ευτελισμού τους.

Είναι γεγονός ότι, υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες τα περισσότερα exclusive shops και οίκοι μόδας κατά την περίοδο των εορτών, στην προσπάθεια τους να διώξουν τα εμπορεύματα που δεν πούλησαν την προηγούμενη περίοδο, καταφεύγουν στη λύση της δραματικής μείωσης των τιμών πώλησης στα περισσότερα είδη τους. Αυτό, αποτελεί μια λογική προσωρινής διεξόδου μεν, αλλά ενέχει κινδύνους για το μέλλον των προϊόντων τους δε.

galliano2

Η πρακτική αυτή, οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις, στη μη σωστή κατανόηση κατάτμηση και κατηγοριοποίηση των καταναλωτών που θέλουν να προσεγγίσουν. Για παράδειγμα, οι πελάτες του Fendi η του Galliano, δεν θα στηθούν στη σειρά έξω από ένα κατάστημα για να αγοράσουν τα προϊόντα τους λόγω της μείωσης των τιμών τους.

Κι αυτό, γιατί ανήκουν σε μια κατηγορία πελατών που η οικονομική κρίση δεν τους ακουμπά, είναι η κατηγορία που ανεξάρτητα των σημείων των καιρών, αναζητούν τα exclusive labels με τα οποία θα κάνουν τις εμφανίσεις τους στις διακοπές τους στα παραδοσιακά - αποκλειστικά, καλοκαιρινά resorts της Κυανής Ακτής, της Ίμπιθα, της Μυκόνου κλπ. Στη συνείδηση αυτών των καταναλωτών, η πρακτική αυτή, ενδεχομένως να λειτουργήσει αρνητικά, με αποτέλεσμα να τους στερήσει το πλεονέκτημα (ματαιοδοξία), του ξεχωριστού, και να στραφούν προς άλλα exclusive labels.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Giancarlo Di Risio, διευθυντή του οίκου VERSACE, οποίος σε μια συνέντευξη του, λέει ότι θέλει να προσφέρει luxury στους πελάτες του οίκου, και όχι να ανοίξει τις πόρτες του στις νέες κοπέλες που θα αγοράσουν το φόρεμα των ονείρων τους με 500 ευρώ, μόνο και μόνο για να κυκλοφορούν στο δρόμο με την τσάντα του περίφημου οίκου. Η τοποθέτηση του κ.Giancarlo Di Risio είναι πολύ σωστή, δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά τον πελάτη που τον ενδιαφέρει να αγοράσει τα προϊόντα του, όπως πολύ καλά γνωρίζει και πως να τον προστατέψει.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman