ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Γιατί έσωσα τη ζωή του βιαστή μου;"

Tweet
Share
Tweet
Share

Είχαν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από τότε που χώρισε με τον επί 10 χρόνια σύντροφό της και είχε μετακομίσει στο σπίτι της μητέρας της. Η 56χρονη Susan Copestick δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της στην κουζίνα του σπιτιού της μητέρας της.

Ο Peter Drummond την επισκέφθηκε στο σπίτι της μητέρας της και με την απειλή μαχαιριού τη βίασε. Λίγη ώρα αργότερα την υποχρέωσε να του φτιάξει ένα φλιτζάνι τσάι. Στο μεταξύ εκείνος είχε πάρει υπερβολική δόση από παυσίπονα χάπια.  «Παρακολουθούσα τον Peter να κάθεται στην κουζίνα, ωχρός από τα χάπια. Δυσκολευόταν να ανασάνει. Επρόκειτο να πεθάνει. Και υπήρξε ένα ακριβώς δευτερόλεπτο, που η σκέψη πέρασε από το μυαλό μου, να τον αφήσω να πεθάνει. Στιγμιαία όμως σκέφτηκα πως όχι, δεν πρέπει να το αφήσω να συμβεί» διηγείται η Susan. «Δεν μπορούσα να χωνέψω τη σκέψη ότι θα υπήρχε κόσμος στην κηδεία του που θα έλεγε τι καλός άνθρωπος που ήταν και πόσο θλιβερό είναι αυτό που του συνέβη. Δεν θα τον άφηνα να του περάσει αυτό που μου έκανε. Και δεν του πέρασε.» εξηγεί. 

susanattack

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή που οι σκέψεις πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό της, αποφάσισε να καλέσει ένα ασθενοφόρο και να αυξήσει της πιθανότητες επιβίωσης του βιαστή της. Θυμάται ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε, εκείνος παραδέχθηκε ότι την οργάνωνε καιρό. Είχε μαζί του μια τσάντα με ταινία για να την ακινητοποιήσει και χάπια Viagra, για να μπορέσει να προχωρήσει απερίσπαστος στη σεξουαλική πράξη. 

«Με απειλούσε ότι θα μου κόψει το λαιμό και θα με άφηνε να πεθάνω από αιμορραγία στο πάτωμα της κουζίνας. Εκείνος θα καθόταν στον καναπέ, περιμένοντας το δικό του θάνατο από τα χάπια. Αυτό ήθελε να βρει η μητέρα μου στο σπίτι της επιστρέφοντας από τις διακοπές της.» περιγράφει τις στιγμές της φρίκης της. Ακριβώς αυτές οι απειλές ήταν που την ακινητοποίησαν από το φόβο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου στην επίθεση που δέχθηκε. Ήλπιζε ότι τα χάπια που πήρε θα τον είχαν καταβάλλει και δεν θα του επέτρεπαν να τη σκοτώσει. Ακριβώς την ίδια στιγμή ήταν, που ήθελε να καλέσει βοήθεια για εκείνον. Μόλις εκείνος έχασε κι άλλες από τις δυνάμεις του και δεν μπορούσε πλέον να την αποτρέψει, εκείνη κάλεσε το ασθενοφόρο. «Ήταν μια λογική και απόλυτα συνειδητοποιημένη απόφαση. Σκέφτηκα ότι δεν είμαι ούτε ένορκος και ούτε δικαστής. Δεν θα έπαιρνα εγώ την απόφαση να πεθάνει» εξηγεί το σκεπτικό της. «Επίσης δεν ήθελα να έχει την εύκολη διέξοδο. Δεν ήθελα να αποφύγει τη δικαιοσύνη. Ήθελα να συνειδητοποιήσει τι έκανε και να πληρώσει για αυτό. Ήταν ο μόνος τρόπος να μπορέσω να τα αφήσω όλα πίσω μου.» συμπληρώνει. 
Ο πρώην σύντροφός της δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε 10 χρόνια φυλάκισης. Ενδέχεται να αποφυλακιστεί και νωρίτερα, κάτι το οποίο η Susan δηλώνει ότι της προκαλεί «κατάθλιψη». 

PETER

Δηλώνει μάλιστα μπερδεμένη από την συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, γιατί της φάνηκε πολύ ξένη αντίδραση, ασύμβατη με το χαρακτήρα του. «Έμοιαζε σαν κάποιος άλλος, δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ έτσι. Τα μάτια του ήταν άγρια. Αν με ρώταγε κάποιος μία ημέρα νωρίτερα, αν τον είχα ικανό για κάτι τέτοιο η απάντησή μου θα ήταν σίγουρα αρνητική.»  
Από τότε που χώρισαν, ο Drummond την παρακολουθούσε και παραμόνευε αλλά εκείνη το είχε εκλάβει ως ένα σύντομο στάδιο που θα περάσει. «Ξύπνησα ένα πρωί στις 6π.μ. και τον βρήκα να κάθεται σε ένα παγκάκι έξω από το σπίτι της μητέρας μου. Άλλη μέρα με περίμενε στο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ. Την ημέρα της επίθεσης μου είπε ότι ήξερε πως έφυγα νωρίς ενώ γνώριζε και με ποιον είχα μιλήσει» περιγράφει την αλλόκοτη συμπεριφορά του. 

«Οι περισσότεροι μάλλον νομίζουν ότι είναι παράξενο που έσωσα τη ζωή του βιαστή μου, αλλά είμαι πιο χαρούμενη γνωρίζοντας ότι θα υποφέρει για τα επόμενα δέκα χρόνια, παρά να έπαιρνε τον εύκολο και δειλό δρόμο της αυτοκτονίας».

Πηγή: BBCmagazine

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman