ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Open House Athens 2015 είναι γεγονός

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ανοιχτές τις πόρτες του στο κοινό θα έχει το Open House Athens 2015, μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου, καλώντας το να εξερευνήσει το μεγαλείο της Αθήνας. Ο κορυφαίος διεθνής θεσμός ανάδειξης και προώθησης της αρχιτεκτονικής ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την υφήλιο. Οι ενδιαφερόμενοι μέσα από τη δράση Open House θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον κάθε χρόνο για δύο ημέρες υποδέχονται το κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους. Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Open House Greece, η οποία ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, αναλαμβάνει τη διοργάνωση του πέμπτου κατά σειρά Open House στην Ελλάδα, το δεύτερο στην πόλη της Αθήνας.

festival

Ο θεσμός επεκτείνεται εντός και εκτός του Δήμου Αθηναίων με την συμμετοχή 70 κτιρίων προσφέροντας στους επισκέπτες της εκδήλωσης μία πιο συνολική εικόνα για την αρχιτεκτονική της Αθήνας μέσω των επισκέψεων-ξεναγήσεων. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου τα κτίρια θα ανοίξουν τις πύλες τους στο κοινό, ενώ ο καθένας θα περιηγηθεί στα κτίρια που θέλει να γνωρίσει. Εθελοντές της δράσης θα αναλαμβάνουν την ξενάγηση των επισκεπτών. Η κράτηση από πριν δεν είναι απαραίτητη, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο χώρο εντός του ωραρίου επίσκεψης.

Φέτος το πρόγραμμα του Open House Athens επεκτείνεται και πέρα από τα όρια του Δήμου Αθηναίων. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε 70 αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντες χώρους, οι οποίοι εκτείνονται από την Παιανία (Κέντρο Αυτισμού «Το περιβολάκι» , Μουσείο Βορρέ) και την Κηφισιά (Ξενοδοχείο Semiramis) μέχρι τον Άλιμο (σύγχρονη κατοικία) και τη Γλυφάδα (Placebo Pharmacy).

Μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του στο κοινό το Open House Athens 2015

Στο κέντρο, όπως είναι φυσικό, θα συγκεντρωθεί ο περισσότερος κόσμος στα πιο γνωστά κτίρια μερικά από τα οποία είναι:

Το κτίριο Αβέρωφ, το Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, το Ιλίου Μέλαθρον, ιστορικά κτίρια εξέχουσας αρχιτεκτονικής.

Τα Μουσεία Μπενάκη, Ηρακλειδών, Ελληνικής Γαστρονομίας, το Μέγαρο Υπατία, το Θέατρο Εξαρχείων και άλλα αξιόλογα νεοκλασικά κτίρια της πόλης.

Σύγχρονα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά τοπόσημα της πόλης, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στα παρασκήνια.

Την Ολλανδική Πρεσβεία, κτίριο ειδικής χρήσης που ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για το Open House (*για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας).

Acropolis museum tschumi bernard

Το ξενοδοχείο Hilton, τοπόσημο της μεταπολεμικής Αθήνας.

Κτίρια του Μοντέρνου Κινήματος, όπως το Σχολικό συγκρότημα Αγίου Δημητρίου, το Δημοτικό Σχολείο «Πάτροκλος Καραντινός», τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Σύγχρονα διακεκριμένα έργα – για όσους παρακολουθούν τα αρχιτεκτονικά δρώμενα– όπως το Νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, το Κτίριο γραφείων Shop & Trade, βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, πολυκατοικία στο Γκάζι («η διάλυση του κουτιού»), πολυκατοικία στην οδό Δεινοκράτους, πολυκατοικία και έκθεση γλυπτικής στα Ιλίσσια, αναβίωση πολυκατοικίας στην οδό Δαφνομήλη.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι το κολλέγιο Βακαλό Art & Design

Κτίρια που αναβίωσαν μετά από μελέτη αποκατάστασης - επανάχρησης όπως το One Athens, το Thission Lofts, το Ρομάντσο.

Μικροί αρχιτεκτονικοί θησαυροί, όπως το διατηρητέο στην οδό Οικονόμου, ατελιέ κοσμημάτων στην οδό Πινδάρου, vintage bar στην Κυψέλη, την αμαξοστοιχία-θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ», τον Ναό Αγ. Γεωργίου Ορφανοτροφείου Χατζηκώνστα.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο και για ακόμα μια φορά περιλαμβάνει ποικιλία αρχιτεκτονικών έργων (δημόσια και ιδιωτικά, ιστορικά και σύγχρονα, κατοικίες, μουσεία, ξενοδοχεία, θέατρα, χώρους πολιτισμού, εκπαίδευσης, επαγγελματικούς) σε μία προσπάθεια να καλύψει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη και να του δώσει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το δικό του πρόγραμμα.

openhouse

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι το κολλέγιο Βακαλό Art & Design, το οποίο στο πλαίσιο του Open House Athens 2015 διοργανώνει παράλληλες δράσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα ένα workshop και μία διάλεξη. To Open House Athens λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Μonumenta και της Marketing Greece.

Και φέτος θα πραγματοποιηθεί παράλληλα ο διαγωνισμός φωτογραφίας Sony στο instagram, όπου οι φίλοι και επισκέπτες του Open House Athens θα μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες που έχουν τραβήξει από τη δράση χρησιμοποιώντας το #sony_oha2015. Ο φετινός διαγωνισμός έχει ως θέμα «Open House Athens 2015: Επισκέπτες» και οι νικητές θα λάβουν δώρα από τη Sony Hellas.

65270 144916

Το Οpen House Athens 2015 θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο πλέον πάρτυ λήξης την Κυριακή 17/05 στο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, στις 21:00, οπού είναι προσκεκλημένοι όλοι οι εθελοντές, συμμετέχοντες και επισκέπτες του ΟΗΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.