ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εστιατόρια στην Αθήνα που σερβίρουν βιολογικά!

Tweet
Share
Tweet
Share

Αγνά βιολογικά προϊόντα σε παραδοσιακές συνταγές με υλικά τοπικών παραγωγών, από επαγγελματίες σεφ. Ακούγεται πολύ δελεαστικό και είναι μια σπουδαία κίνηση που έχουν ξεκινήσει πολλά εστιατόρια της Αθήνας, θέλοντας να προβάλουν τη σωστή και υγιεινή μεσογειακή διατροφή, με προσιτές τιμές πάνω απ' όλα. Εμείς παρουσιάζουμε 5 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε!

Green Nature

Basket Organic Produce

Η φιλοσοφία: H Green Nature δημιουργήθηκε από τον Σωτήρη Παπανικολόπουλο για να προσφέρει στους καταναλωτές πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και να ανεβάσει το επίπεδο της διατροφής με προϊόντα από την μητέρα φύση.

Το φαγητό: Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα, όπως τραχανόσουπα, μανιταρόσουπα, ομελέτα φούρνου, ορεκτικά κρύα και ζεστά, σαλάτες με όσπρια και λαχανικά εποχής, ζυμαρικά, και πολλά άλλα μαμαδίστικα φαγητά σε εξαιρετικές τιμές. Και ένα γλυκάκι μετά το φαγητό ταιριάζει γάντι, καθώς έχετε να επιλέξετε μέσα από 22 παραδοσιακά και πιο gourmet γλυκά, ανάλογα την λιγούρα της στιγμής! Μερικά από αυτά είναι μηλόπιτα με καρύδια, αχλαδόπιτα, γαλατόπιτα, ρυζόγαλο, αλλά και μους σοκολάτας, σοκολατάκια με φρούτα και ξηρούς καρπούς, κρέμες και παγωτά που πρέπει να τα δοκιμάσετε για να καταλάβετε.

Τιμές: Τα κυρίως πιάτα κυμαίνονται από 6,50€ έως 10,50€ και τα επιδόρπια από 2€ έως 3,30€.
Διεύθυνση: Αριστείδου 2 και Πλ. Αγ. Θεοδώρων | Τηλ: 21140999263

Nice n easy

auga nice

Η φιλοσοφία: Το nice n easy, εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Frank Sinatra, είναι ένα gourmet εστιατόριο που δίνει έμφαση στις βιολογικές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Στο μενού του nice n easy θα βρείτε τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών καθώς και τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά. Ο Χρήστος Αθανασιάδης, καταξιωμένος σεφ με πολύχρονη πορεία στο χώρο επιμελείται του μενού, με κεντρικό άξονα τον συνδυασμό υψηλής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.

Το φαγητό: Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια ιδιαίτερα πιάτα όπως, φρέσκος άγριος σολομός φούρνου με κρούστα εσπεριδοειδών και μυρωδικών πάνω σε ταμπουλέ από σπόρους κινόα, φρέσκα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά με κατσικίσιο τυρί, λιαστές τομάτες, ηλιόσπορους σε σάλτσα μαυροδάφνης. Επίσης, μοναδικά πιάτα με ζυμαρικά, σαλάτες, sushi και επιλογές επιδορπίων, όπως η μους μαύρης σοκολάτας από 100% κακάο με stevia, κρέμα αμυγδάλου, νιφάδες αλόης, κανέλα, μέλι, πρόπολη, γύρη και acai berries.

Τιμές: Τα ορεκτικά ξεκινούν από τα 6€, ενώ ένα κυρίως πιάτο μπορεί να κοστίσει από 8€ έως 25€.
Διεύθυνση: Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι | Τηλ: 210 3617201

Avocado

avocado

Η φιλοσοφία: To Avocado είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βγεις έξω με φίλους! Είναι ένα γαλήνιο καταφύγιο με υγιεινές και νόστιμες προτάσεις, στο κέντρο της Αθήνας.

Το φαγητό: Το μενού περιλαμβάνει διάφορες σαλάτες με ότι υλικό μπορείτε να φανταστείτε, κυρίως πιάτα με μεξικάνικες κα ισπανικές πινελιές, ζυμαρικά, σάντουιτς, πίτσες, γλυκά με βάση το καρότο και το αβοκάντο και βιολογικά κρασιά για να συνοδέψετε το γεύμα σας. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τους νόστιμους δυναμωτικούς χυμούς και smoothies.

Τιμές: Ένα ορεκτικό θα σας κοστίσει από 5,50€ έως 7€, ένα κυρίως πιάτο από 9€ έως 13€, ενώ ένας δυναμωτικός χυμός για τα παιδιά κοστίζει από 4€.
Διεύθυνση: Νίκης 30, Αθήνα | Τηλ: 2103237878

Rosebud

zumarika

Η φιλοσοφία: Το Rosebud και ο greenchef Νίκος Γαϊτάνος παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη το "Vegan sushi", η απόλυτη θαλασσινή γεύση στην χορτοφαγική της εκδοχή. Τόνος, Σολωμός, Αχινός, Χαβιάρι, Μπρικ εκφρασμένα μέσω μιας διαφορετικής οπτικής! To Rosebud, αποδεικνύει ότι το υγιεινό μπορεί να είναι νόστιμο και οικονομικό, καθώς πραγματοποιεί καθημερινά συνεχής έρευνα σε υλικά και προμηθευτές, για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το φαγητό: Μερικά από τα πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν είναι το ορεκτικό με μους από φακές, καραμελωμένα κρεμμύδια και κρίταμο, πάνω σε παξιμάδι Κυθήρων, η σαλάτα με μάνγκο, πράσινη, κόκκινη λόλα, μαρούλι, κάσιους με δροσερή σως από μηλόξυδο και σιρόπι αγαύης, και σίγουρα τα μπιφτέκια λαχανικών με σως blue cheese και ρύζι μπασμάτι, θα εκπλήξουν τον ουρανίσκο σας.

Τιμές: Τα ορεκτικά ξεκινούν από 5,80€ και τα κυρίως πιάτα από 8,50€ έως 14€
Διεύθυνση: Σκουφά 42 & Ομήρου 60, Κολωνάκι

Μελίλωτος

melilotos

Η φιλοσοφία: Ο Μελίλωτος, είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο που εφοδιάζεται βιολογικά προϊόντα από μικρές οικογενειακές καλλιέργειες σε όλη την Ελλάδα. Στόχος τους δεν είναι η εύκολη γεύση, είναι το υλικό και φυσικά η καλή τεχνική μαγειρέματος.

Το φαγητό: Απόδειξη της ποιότητας των πιάτων τους είναι ότι κάθε μέρα μαγειρεύουν διαφορετικά φαγητά και κάθε απόγευμα τελειώνουν, γι' αυτό έχουν καθιερώσει την κράτηση στα μαγειρευτά φαγητά για την αποφυγή δυσαρέσκειας των πελατών. Το εστιατόριο έχει την δυνατότητα και του delivery, και το μενού αλλάζει συνεχώς, γι' αυτό θα πρέπει να παίρνετε πρώτα τηλέφωνο. Κάποια από τα πιάτα που μας έχουν μείνει στο μυαλό είναι η μακροβιωτική σαλάτα με φακές, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά φλωρίνης, ανθότυρο και αις μπεργκ, οι χωριάτικες παπαρδέλες με μπουκιές από ψαρονέφρι, φρέσκα μανιτάρια, εστραγκόν και λάδι τρούφας και το χειροποίητο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Τιμές: Οι σαλάτες ξεκινούν από 5€ έως 7,50€, τα κυρίως πιάτα από 5€ έως 12,50€ και τα χειροποίητα γλυκά από 2,50 έως 3,80€.
Διεύθυνση: Καλαμιώτου 19, Μοναστηράκι | Τηλ: 2103222458


Πηγή: monopoli.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman