ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φαντασία και ρυθμός στην έρημο

Tweet
Share
Tweet
Share

Ακολουθήστε μας σε ένα σουρεαλιστικό "ταξίδι" στην έρημο, γεμάτο φαντασία, έντονα χρώματα και πρωτότυπη ομορφιά!

Οι δημιουργοί του Midburn φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαϊου στο Ισραήλ, δημιούργησαν έναν πανέμορφο χώρο σε ρυθμούς κοινόχρηστης συμβίωσης, έντονης αυτό-έκφρασης και δημιουργικότητας.

Χιλιάδες άνθρωποι έστησαν σκηνές στην έρημο Negev για να παρακολουθήσουν και να "εισβάλουν" στο 5ήμερο φεστιβάλ τεχνών, χορού και μουσικής.

desert

Περίπου 6.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στο φετινό φεστιβάλ το οποίο μετατράπηκε σε μια πολύχρωμη έρημο ζωντανής δημιουργικότητας.

desert 2

Τις τελευταίες δύο βραδιές οι δημιουργοί των έργων, που παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ κατέστρεψαν ολοσχερώς τα δημιουργήματα τους.

fire

Το φεστιβάλ είναι γνωστό για το ότι αναζητά και προσκαλεί οτιδήποτε «ξένο» και μη γνώριμο. Επίσης δίνει έμφαση στην πράξη δωροδοκίας και στην έντονη αυτό-έκφραση μέσω της τέχνης.

d 3

 Μία νεαρή συμμετέχουσα κοιτάει την απέραντη έρημο μέσα από το τηλεσκόπιο, η οποία μοιάζει σουρεαλιστική με τα πολύχρωμα έπιπλα και δημιουργήματα του φεστιβάλ!

d5

Χορεύοντας στο φεστιβάλ του νοτίου Ισραήλ.

d7

Η λέξη Midburn προέρχεται από την σμίξη της εβραϊκής λέξης για την έρημο (midbar) και της αγγλόφωνης λέξης «burn», με αναφορά στο «Burning Man festival» το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη Νεβάδα στις ΗΠΑ και απο το οποίο εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές του Midburn.

loce

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ Midburn είναι «να φτάνουμε τα όρια του εαυτού μας και να προσπερνάμε τα όρια της προσωπικής μας αντίληψης».

Ισραηλινοί καλλιτέχνες αγκαλιασμένοι κατά το σούρουπο

d9

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει αγάλματα, έργα τέχνης, παραστάσεις, κατασκηνώσεις διαφόρων θεμάτων, αυτοκίνητα-έργα τέχνης και πρωτότυπα κοστούμια.

Ένα ζευγάρι ντυμένο με φανταχτερά και ασυνήθιστα κοστούμια, μέσα σε μία υπερυψωμένη καλύβα, την ώρα του φεστιβάλ

d11

 Για τους πιο «προχωρημένους» το φεστιβάλ συνεχίζεται και το βράδυ όπου οι συμμετέχοντες χορεύουν και δίνουν παράσταση με τις πολύχρωμες φωτιζόμενες κατασκευές τους.

d10

d12

Διασχίζοντας το φεστιβάλ, το οποίο αποτελείτε από 67 έργα τέχνης, με το ποδήλατο-έργο του.

colors

Ένα ζευγάρι μπροστά από το ομοίωμα - σκιάχτρο, το οποίο καίνε κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες του Midburn festival ακολουθώντας την πρακτική του «Burning Man festival» στη Νεβάδα.

blue

Δίνοντας παράσταση με την φλεγόμενη σκυτάλη, η οποία σχεδιάστηκε αρχικά για το «Burning Man festival».

firee

Το κοινό του φεστιβάλ Midburn παρακολούθησε τον καλλιτέχνη, ο οποίος χόρεψε ακροβατώντας με φόντο τη δύση του ήλιου.

dance

Ο διοργανωτής του Midburn φεστιβάλ, Itamar Cohen, ξάφνιασε την σύντροφο του, Daria Frost, όταν της έκανε πρόταση γάμου την οποία και ακολούθησε αμέσος ο γάμος.

wedding

Ακόμα μερικά στιγμιότυπα από το φεστιβάλ τεχνών στην έργμο Negev

d6

 

d 4

 

d8

 

passion

 

Πηγές: theguardian, timesofisrael

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman