ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Burning Man Festival: Ένα αλλόκοτα όμορφο φεστιβάλ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Μία φορά το χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στην έρημο Black Rock στη Νεβάδα και δημιουργούν την Black Rock City, μια προσωρινή σουαρεαλιστική μητρόπολη αφιερωμένη στην τέχνη, την αυτοέκφραση και την αυτοδυναμία.

Το Burning Man ξεκίνησε το 1986 στο Baker Beach του Σαν Φρανσίσκο από τον καλλιτέχνη Larry Harvey και τον φίλο του Jerry James. Είχε διάρκεια μίας ημέρας, συνέπιπτε με το θερινό ηλιοστάσιο και οι συμμμετοχές ήταν ελάχιστες.

01

Μέχρι το 1990, η εκδήλωση είχε γίνει τόσο δημοφιλής, που μετανάστευσε στην έρημο Black Rock στη βόρεια Νεβάδα, δίνοντας πειρσσότερο χώρο έκφρασης στους συμμετέχοντες. Το φεστιβάλ που πλέον έχει διάρκεια μίας εβδομάδας (αρχίζει την τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου, και τελειώνει την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου) και ετήσιο προυπολογισμό 12 εκατ. δολαριών, πήρε το όνομά του από το τελετουργικό κάψιμο ενός μεγάλου ξύλινου ανθρώπινου ομοιώματος (διαφορετικό κάθε χρόνο) το οποίο δεσπόζει στην έρημο καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης και πυρπολείται το βράδυ του Σάββατου σημαίνοντας την λήξη του φεστιβάλ.

02050608

Όλες οι εγκαταστάσεις και οι κατασκεύες, που συνθέτουν το απίστευτα όμορφο σκηνικό της ζωντανής συμμετοχικής μητρόπολης παράγονται από τους δημιουργικούς πολίτες της και μετά την λήξη της εκδήλωσης η μητρόπολη εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη.

101112141617150920212430332223342635

Το κόστος για να γίνεται μέρος αυτού του τρελού σκηνικού-παράδεισος του φωτογράφου, είναι περίπου $400.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://burningman.org/

http://tickets.burningman.org/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.