ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ιερά Σύνοδος: Μακριά χριστιανοί απ΄ τη Γιόγκα!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Οι μεγάλοι πάσχοντες δεν υποκύπτουν ποτέ στην ανία. Αποσπασμένοι από κάθε βιοτική μέριμνα και μην έχοντας να αφομοιώσουν τίποτε από τον έξω κόσμο, βυθίζονται μέσα σε ένα αδιάφορο σύμπαν μια και το μέλλον έχει πάψει προ πολλού να τους προσφέρει ένα λόγο ύπαρξης.

Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες στροβιλίζονται στη δίνη της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης η Ιερά Σύνοδος, σταθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη γιόγκα! Τα μέλη της συνεδρίασαν για κάμποση ώρα και κατόπιν ωρίμου σκέψεως, έκριναν πως η γιόγκα «δεν αποτελεί είδος γυμναστικής», αλλά, «θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως ‘’Παγκόσμιας  Ημέρας Γιόγκα’’, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η ‘’Γιόγκα’’ αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ‘’είδος γυμναστικής’’.

«Ως εκ τούτου η ‘’Γιόγκα’’ τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών», υπογραμμίζει η Ιερά Σύνοδος.

Το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα αναμένει με αγωνία τις επόμενες ώρες τις απόψεις της Ιεράς Συνόδου για το καράτε, το ζίου ζίτσου και τους θηριώδεις μπεχλιβάνηδες καθώς και την προεχόντως ειδωλολατρική, ελληνο-ρωμαϊκή πάλη…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.