ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα "πικάντικο" ταξίδι

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε ένα ξεχασμένο αποικιακό νησάκι στον Ειρηνικό ωκεανό, το οποίο μάλιστα κρατάει όλη την ιστορία διακίνησης μπαχαρικών στον κόσμο ταξίδεψε ο φωτογράφος Μοχάμεντ Φαντλί από το National Geographic.

Το νησί Ραν ήταν κάποτε ήταν ένας σημαντικός εμπορικός άξονας του 17ου αιώνα, λόγω της πολύτιμης παραγωγής μοσχοκάρυδου. Το 1667 η Συνθήκη της Μπρέντα επέτρεψε στους Άγγλους να εκχωρήσουν τον έλεγχο του νησιού στους Ολλανδούς σε αντάλλαγμα για το Μανχάταν.

150622 fadlisland 01

Έπειτα από μια πτήση τεσσάρων ωρών, οκτώ ώρες ταξίδι με το πλοίο της γραμμής και μία βόλτα με ξεχαρβαλωμένη βάρκα, οι επισκέπτες φτάνουν σε αυτό για να δουν από κοντά την απόλυτη απομόνωση.

150622 fadlisland 03

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι θεωρείται μία από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην Ασία, ενώ έπαιξε κεντρικό ρόλο στην οικονομική ιστορία του κόσμου. Ήταν όλα λόγω του μοσχοκάρυδου, που κάποτε θεωρούνταν το πολυτιμότερο όλων των μπαχαρικών και άξιζε το βάρος του σε χρυσό, ενώ καλλιεργούνταν σχεδόν αποκλειστικά στα νησιά στην θάλασσα Μπάντα.

150622 fadlisland 04

Η εύρεση της Μπάντα και των νησιών με τα μπαχαρικά ήταν το ισχυρότερο κίνητρο και εφαλτήριο για την εποχή εξερεύνησης της Ευρώπης. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να ελέγχουν περισσότερες περιοχές της Μπάντα, ενώ οι Βρετανοί κατέκτησαν το Ραν, που θεωρείται μία από τις πρώτες αποικίες τους στο εξωτερικό.

150622 fadlisland 05

Πλέον, η ζωή στο Ραν είναι αρκετά απλή. Δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας ή αυτοκίνητα, και το ηλεκτρικό ρεύμα λειτουργεί μόνο για λίγες ώρες το βράδυ. Πολλοί ταξιδιώτες, δυσκολεύονται να συνηθίσουν τη ζωή εκεί και να κοιμηθούν το βράδυ γιατί «έχει πολλή ησυχία» και μία περίεργη αίσθηση απομόνωσης.

150622 fadlisland 07

150622 fadlisland 08

aa60bf3dba7b06bf9bbc06ae7996d676 L

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman