ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δημιουργίες για... μάσημα

Tweet
Share
Like
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Tweet
Share
Like

Έργα τέχνης από τσίχλα δημιούργησε ο Ιταλός γλύπτης Maurizio Savini που έχει την έδρα του στην Ρώμη. Έχοντας σπουδάσει αρχιτεκτονική, ο Maurizio ειδικεύτηκε σε αυτό που ονομάζει buble gum γλυπτική.

«Η πρώτη έκθεση που έκανα πήγε πολύ καλά, υπήρξε μόνο ένα πρόβλημα που ήταν πολύ αστείο. Τα έργα που πούλησα καταστράφηκαν έπειτα από 3 μήνες μιας και η υψηλές δόσεις ζάχαρης που είχαν οι τσίχλες κατέστρεψαν την βάση – και στάλθηκαν όλα πίσω στην γκαλερί! Έπρεπε να επιστρέψω τα λεφτά αλλά τα είχα ήδη ξοδέψει», αφηγείται ο καλλιτέχνης.

Ο 44χρονος σήμερα Maurizio δουλεύει ήδη 15 χρόνια πάνω στα γλυπτά φτιαγμένα από τσίχλα και έχει εκθέσει πάνω από 50 φορές σε όλο τον κόσμο. Μερικές φορές τα έργα του πωλούνται για 50.000 λίρες το καθένα. Φυσικά δεν μασάει τις τσίχλες για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ούτε αυτός, ούτε οι δυο βοηθοί του. Αν και θα είχε πλάκα. Αντί γι’ αυτό τις ψήνουν – και μιλάμε για τρεις χιλιάδες τσίχλες για κάθε γλυπτό περίπου - για να μπορέσουν να τις δουλέψουν, να τις κόψουν με μαχαίρι και να κάνουν ένα καλούπι όπως γίνεται με τον πηλό. «Το καλούπι είναι κρίσιμο», αναφέρει επειδή διαφορετικά τα γλυπτά θα είναι πολύ ασταθή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα