ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δώστε και σώστε... την Ελλάδα - Η πρωτοφανής καμπάνια στο διαδίκτυο

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες αγωνιώντας για το μέλλον τους την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες αμφιταλαντεύονται για το αν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα ή όχι. Εντύπωση προκαλεί η πρωτοβουλία που πήρε ένας Βρετανός πολίτης προκειμένου να καλύψει το ελληνικό χρέος με τη μέθοδο του… crowdfunding.

Μέσα από ένα κείμενο το οποίο ο ίδιος συνέταξε προτρέπει τους Ευρωπαίους να συνδράμουν όπως μπορούν για τη σωτηρία της χώρας. Το ποσό, όπως αναφέρει, είναι μηδαμινό, σαν να τρως μια χωριάτικη σαλάτα με φέτα, ή άντε σαν να την συνοδεύεις με ένα ποτηράκι ούζο… Η καμπάνια τιτλοφορείται «Ας χρηματοδοτήσουμε ένα ταμείο διάσωσης για την Ελλάδα», ενώ οι δωρεές, συνεχώς αυξάνονται.

Χαρακτηριστικά ο Βρετανός επισημαίνει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το σπίτι 503 εκατομμυρίων ανθρώπων. Εάν όλοι μας απλά συνεισφέραμε λίγα ευρώ τότε θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε το χρέος της και θα μπορούσαμε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της σύντομα κι εύκολα.

Τι δίνεις και τι παίρνεις

Αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες είναι 1,6 δισ. ευρώ. Μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά είναι σχεδόν τρία ευρώ από κάθε Ευρωπαίο. Αυτό είναι το μισό του μισού για το Λονδίνο ή σαν να παραγγέλνει ο κάθε Ευρωπαίος μια χωριάτικη με φέτα για μεσημεριανό.

Ελάτε λοιπόν να παραγγείλουμε μια χωριάτικη με φέτα κι ίσως κατέβει καλύτερα με ένα ποτηράκι ούζο ή ένα ελληνικό κρασί για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.

Καταθέστε 3 ευρώ και θα πάρετε μια καρτ ποστάλ του Αλέξη Τσίπρα, του Έλληνα πρωθυπουργού. Θα έχει τυπωθεί και αποσταλεί από την Ελλάδα προσφέροντας έτσι ανάπτυξη και στις εκτυπωτικές εταιρείες και στα ταχυδρομεία. Ίσως να γράφει πάνω κι ευχαριστώ.

sto 1741 tou aep to dimosio xreos tis elladas 3.w hr

Δώστε 3 ευρώ και πάρτε μια χωριάτικη με φέτα

Δώστε 10 ευρώ και θα σας στείλουμε ένα μικρό μπουκάλι ούζο

Δώστε 25 ευρώ και θα σας στείλουμε ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί

Σας υποσχόμαστε ότι όλα τα κέρδη θα πάνε στον ελληνικό λαό και όλα τα προϊόντα θα είναι 100% ελληνικά.»

Δείτε την καμπάνια εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman