ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί η Ράγιο είναι η Ομάδα της καρδιάς μας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Ράγιο Βαγεκάνο είναι η τρίτη ομάδα της Μαδρίτης. Δεν έχει τα χρήματα της Ρεάλ και της Ατλέτικο, είναι όμως η ομάδα που εκτός από το ποδόσφαιρό, ζει μέσα στο σφυγμό της κοινωνίας. Μόνιμη έγνοια της διοίκησης και των ίδιων των πρωταγωνιστών, είναι οι φτωχοί και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι. Και αυτό, χωρίς να λείπει η διεθνιστική αλληλεγγύη. Όταν για παράδειγμα δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσας στο Κερατσίνι, οι κερκίδες της ομάδας γέμισαν συνθήματα εναντίον των νεοναζί.Λεπτομέρεια: Είναι η ομάδα που υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας... 

Μπορεί να παίζει χρόνια στην primera division, οι περισσότεροι όμως την έμαθαν όταν πριν από λίγους μήνες, η ομάδα παρενέβη και πλήρωσε το χρέος προς τις τράπεζες που είχε μια ηλικιωμένη, για να μην γίνει κατάσχεση του σπιτιού της. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση πλήρωσαν, και η 85χρονη Carmen Martínez Ayudo, έπειτα από 50 χρόνια διαμονής, δεν εκδιώχτηκε από το σπίτι της, που της έπαιρναν οι τράπεζες.

RAYO2

Με έδρα την περιοχής της Μαδρίτης Βαγέχα, θεωρείται η ομάδα της αριστεράς, και της εργατιάς. Η Ράγιο έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες της φανέλες για τη σεζόν που έρχεται.

Παραδοσιακά η φανέλα της μοιάζει με εκείνη της εθνικής ομάδας του Περού. Λευκή φανέλα και μια διαγώνια κόκκινη γραμμή. Φέτος όμως τα χρώματα άλλαξαν. Οι «Βαγέχας» θέλουν να περάσουν πολλά κοινωνικά μηνύματα ανάλογα με το χρώμα της εμφάνισης τους. Έτσι, το κόκκινο είναι για τον καρκίνο. Το πορτοκαλί για τις κινητικές δυσκολίες, το κίτρινο για την κατάθλιψη, το πράσινο για το περιβάλλον, το μπλε για την παιδική κακοποίηση, το ροζ για την ενδοοικογενειακή βία και ολόκληρο το ουράνιο τόξο για την ομοφοβία.

Στο κάτω μέρος της φανέλας είναι μόνιμα γραμμένη η λέξη «αλληλεγγύη», ενώ με την αγορά κάθε φανέλας, τα 7 ευρώ θα πηγαίνουν σε οργανώσεις κοινωνικής παρέμβασης.

RAYO3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.