ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

16.700 ευρώ για επιδέξιους...

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Πόσα χρήματα μπορεί να δώσει κανείς για να αγοράσει ένα εσώρουχο; Όσοσ ξεχωριστό, ιδιαίτερο, διαφορετικό, εναλλακτικό ή παιχνιδιάρικο και να είναι, πόσο να αξίζει; 

Κι όμως υπάρχει ένα το οποίο πωλήθηκε έναντι 16.700 ευρώ. Και αυτό γιατί το ίδιο το εσώρουχο από μόνο του δεν είχε απολύτως τίποτα το ιδιαίτερο. Είχε όμως το περιεχόμενό του. Το φορούσε η βασίλισσα Βικτώρια της Αγγλίας, που κυριάρχησε για 64 ολόκληρα χρόνια στη Βρετανία (από το 1837 έως το 1901) και χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή όχι μόνο για τη χώρα της, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Το βασιλικό εσώρουχο, η μεγάλη κιλότα εποχής, έκανε το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου και πωλήθηκε τελικώς μέσω δημοπρασίας. Το εσώρουχο προέρχεται από μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από τη μέχρι εξουθενώσεως τήρηση των ηθικών κανόνων όπως την αντιλαμβάνονταν στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Το συγκεκριμένο εσώρουχο λοιπόν (κατασκευασμένο από φίνο βαμβάκι και ύψους 116 εκατοστών) αποτελεί κομμάτι μιας σημαντικής περιόδου της αγγλικής ιστορίας. Για αυτό και το αντίτιμο για την αγορά του, τα 16.700 ευρώ θεωρούνται μάλλον λογική τιμή.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα μεγάλων προσωπικοτήτων των προηγούμενων αιώνων. Μια τούφα από τα μαλιά του Μότσαρτ πωλήθηκε πρόσφατα στο ποσό των 48.700 ευρώ. 
Μία Καναδή οδοντίατρος, μανιώδης συλλέκτης... δοντιών, αγόρασε πρόσφατα ένα δόντι του Τζον Λένον. 
Μία από τις πιο ακριβές αγορές ήταν το κόκκινο τζάκετ του Μάϊκλ Τζάκσον από το βίντεο κλιπ του «Thriller», το οποίο πριν λίγο καιρό πωλήθηκε έναντι 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.