ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γυμνά σώματα στους δρόμους της Biel

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι διοργανωτές του υποστηρίζουν πως είναι το πρώτο πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιείται στο αστικό τοπίο με θέμα το γυμνό. Ο λόγος για το Body and Freedom Festival που φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ελβετική πόλη Biel. 

Στόχος του είναι να ανατρέψει κάθε ταμπού όσον αφορά το γυμνό, ενώ η διοργάνωσή του είναι στις 21 και 22 Αυγούστου. Από τώρα ωστόσο διοργανώνονται μικρές (γυμνές) δράσεις. Οι υπεύθυνοι επιδιώκουν μέσω της δράσης να προσελκύσουν καλλιτέχνες και περφόρμερς που θα παρουσιάσουν τα πρότζεκτ τους από όλη την Ευρώπη, πάντα γυμνά, φυσικά. Ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία χρηματοδότησης με στόχο τη συγκέντρωση των 3.000 ελβετικών φράγκων που χρειάζεται για να πληρωθούν τα καταλύματα, οι φωτογράφοι, τα φυλλάδια και το υλικό του φεστιβάλ. Εμπνευστής αυτού του φεστιβάλ είναι ο Thomas Zollinger, ο οποίος επιδιώκει να έχει την σύμπραξη όλων των φίλων του γυμνού.

864181 naked5

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αστικό χώρο, ενώ ο Ζόλινγκερ εξηγεί πως είναι ευχής έργο να ισχύσει αυτό που ισχύει και στις κλειστές αίθουσες και ο κόσμος να μην σοκάρεται από το γυμνό. Όπως αναφέρει ο 62χρονος εμπνευστής της δράσης, τα θεάματα και οι δράσεις που θα παρουσιαστούν θα αποτελέσουν μια πρωτότυπη και μοναδική εμπειρία για το κοινό το οποίο μπορεί να πάρει μέρος τόσο σε δράσεις όσο και σε άλλες εκδηλώσεις, γυμνά γεύματα και σόου έξω από την εκκλησία του χωριού. Το μόνο για το οποίο μπορούν να είναι βέβαιοι οι επισκέπτες είναι ότι δε θα συλληφθούν όπως έγινε με τη Μιλό Μουαρέ στο Παρίσι. Στην Ελβετία, έχουν φροντίσει και έχουν πάρει επίσημη άδεια από τις αρχές.

864182 naked34

864183 naked3

864205 naked3 2

Πηγή: artnet.com 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman