ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο αστικός μύθος θέλει τις μικρότερες σε ηλικία γυναίκες να θέλουν περισσότερο σεξ, από εκείνες που φτάνουν στην τέταρτη ή και την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε ότι συμβαίνει. Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα, ακόμη και κοντά στην εμμηνόπαυση να είναι, τόσο περισσότερο σεξ θέλει.

 

Η εμπειρία και η έλλειψη αναστολών είναι σημαντικός παράγοντας

Επιστημονική μελέτη από τον οργανισμό WHI (οργανισμός Πρωτοβουλία για την Υγεία της Γυναίκας), κατέδειξε ότι όσο μια γυναίκα πλησιάζει την εμμηνόπαυση, αλλά και οι άλλες που έχουν ήδη μπει στη φάση αυτή, συνεχίζουν να απολαμβάνουν το σεξ, είναι περισσότερο ενεργές και το επιζητούν πολύ περισσότερο από ότι το επιζητούσαν παλαιότερα. Το ποσοστό μάλιστα αυξάνεται ραγδαία, όταν η γυναίκα νιώθει συναισθηματική κάλυψη, όταν δηλαδή έχει έναν μόνιμο σύντροφο ή είναι παντρεμένη.

Μια σαραντάρα "βάζει κάτω" δύο εικοσάρες

Η σαραντάρα κάνει για δύο εικοσάρες

Οι επιστήμονες μελέτησαν 28.000 γυναίκες από τα 50 μέχρι τα 80 τους χρόνια. Η διάρκεια της μελέτης ήταν κατά μέσο όρο τα 6 χρόνια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια στις δύο συνέχιζαν να έχουν σεξουαλικές επαφές και μάλιστα εντονότερες και συχνότερες από πριν. Όταν δε ο σύντροφος ήταν μόνιμος το ποσοστό ανέβαινε στο 70%, δηλαδή οι 7 στις 10 όχι μόνο δεν παράτησαν το σεξ, αλλά το απολάμβαναν ακόμη περισσότερο.

Βέβαια υπήρχαν και οι δυσαρεστημένες. Δυσαρεστημένες όχι γιατί δεν έκαναν σεξ, αλλά γιατί ήθελαν ακόμη πιο πολύ. Το ποσοστό άγγιζε το 60%, ενό μόλις ένα 10% διαπιστώθηκε πως μετά την εμμηνόπαυση, θα ήθελε λιγότερο σεξ.

Ένα άλλο ποσοστό μείωσε τις σεξουαλικές του επιδόσεις και αυτό όχι γιατί δεν το ήθελαν ή δεν το επιζητούσαν αλλά για διάφορους άλλους παράγοντες, όπως τα διάφορα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται ύστερα από κάποια ηλικία, το βάρος που πολλές άρχισαν να παίρνουν, η κατάθλιψη που χτυπάει σε αυτές τις ηλικίες κ.α

Πηγή: InVitro

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman